Поділитись:

Суд арештував не того Гримчака: що буде тепер

Субота, 17 серпня 2019, 12:35
Суд арештував не того Гримчака: що буде тепер

Суд у Чернігові ухвалив взяти під варту на 2 місяці підозрюваного у шахрайстві заступника голови МінТОТ Юрія Гримчака, однак помилився з його ім'ям.

Після оголошення рішення адвокат Гримчака повідомила, що у матеріалах справи та рішенні суду неправильно вказане по батькові. Замість "Юрія Миколайовича" суддя оголосила про арешт "Юрія Михайловича", – пише Українська правда. 

Суддя підтвердила помилку, сказала, що буде виправляти і вийшла з зали засідання. Гримчак залишився у залі. Прокурор зазначив, що неправильне по батькові було одруком та "людським фактором".

Зі слів адвоката Тетяни Матяш, неправильне по батькові вказане також у клопотанні прокуратури. Крім того, захисниця розповіла, що суддя у рішенні написала ім'я її колеги, який не був присутній на засіданні.

Арешт розглядав суд у Чернігові, тому що справу розслідує Служба безпеки Чернігівської області. Суддя ухвалила, що Гримчак може вийти з-під арешту під заставу у 6 мільйонів. На думку суду, більш м’який запобіжний захід не допоможе запобігти ризикам його втечі, знищення доказів тощо.

Прокуратура просила арештувати чиновника з альтернативою застави у 12 мільйонів гривень. Водночас, захист наполягав, що взагалі немає підстав застосовувати до Гримчака запобіжний захід.

Адвокат Тетяна Матяш запевнила, що поки не виправлять в рішенні суду щодо обрання запобіжного заходу заступнику міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрію Гримчаку помилку в імені, його не мають права утримувати під вартою.

Нагадаємо: Юрія Гримчака та його помічника затримали на хабарі в 480 тисяч. Чиновники вимагали від представника юридичної особи неправомірну вигоду в загальному розмірі 1,1 мільйон доларів. Під час одержання частини коштів у розмірі 480 тисяч доларів США вони були затримані "на гарячому". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів