Поділитись:

"Хай йому завжди буде там добре...": у луцькому «Сіті Парку» згадували Кузьму (ФОТО)

Субота, 17 серпня 2019, 09:00

Уже другий рік поспіль лучани збираються разом, аби у теплій атмосфері згадати пісні Андрія Кузьменка, який 17 серпня міг би святкувати свій 51-ий день народження. Однак не судилося. Його життя якого трагічно обірвалося у 2015 році.

Пісні українського співака, письменника, телеведучого, продюсера, актора, лідера гурту "Скрябін", якого всі називали просто Кузьмою, й досі дарують хороший настрій та щирі емоції. Це довів вечір пам'яті 16 серпня, який організував Громадянський Рух "СВІДОМІ" спільно з "CITY PARK" та луцьким фан-клубом співака "Модна країна".

Душевна зустріч відбулася на майданчику, неподалік якого є пам'ятник Кузьмі. Його встановили у серпні 2016 року за сприяння його друга, засновника Громадянського Руху "СВІДОМІ" Андрія Покровського.

"Цей захід відбувається друге. Минулого року ми організували день пам'яті Андрія Кузьменка до його 50-ліття. Ті емоції, враження, переживання, які вирували тут, були незабутні. Цього року до нас приєднався фан-клуб і ми дуже раді, що цього року нас більше. Впевнена, що відбуватимуться тут заходи подібного формату й надалі", – зауважила координаторка проєктів Громадянського Руху "СВІДОМІ" Христина Назар.

"Ми започаткували чудову традицію акустичного вечора до дня народження Андрія Кузьменка. Засновник Громадянського Руху "СВІДОМІ" Андрій Покровський був добре знайомий з Кузьмою і дуже поважав музиканта, його життєві погляди та творчість. На жаль, Кузьми немає серед нас, але ми продовжуємо співати його пісні — дуже життєві, саркастичні та близькі всім нам. Сподіваюся, що цей захід запам'ятається лучанам приємними та особливими емоціями.", – додав у коментарі співзасновник Руху Тарас Шкітер.

Розпочав зустріч чуттєвий дует Олександри Лукащук та Владислава Гудецького піснею "Спи собі сама...".

"Хай йому завжди буде там добре...",  – звернулася солістка до аудиторії. 

Лучани, який прийшли на зустріч сім'ями, підспівували старі знайомі тексти, танцювали. Під запальні пісня веселилася навіть малеча, яка вже не застала співака в живих. А закликала вийти до вільного мікрофону, аби виконати улюблену композицію, телеведуча ток-шоу "Протилежний погляд" та журналістка "12 каналу" Луїза Киримова.

"Він був хорошим, веселим чоловіком. Його пісня добрі та легкі. Разом з тим, у них закладений філософський, світоглядний зміст", – поділився враженнями співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Михайло Наход, який прийшов на вечір із сім'єю.

Важко повірити, що минає вже п'ятий рік, як у кращі світи відійшов один із символів сучасної української музичної культури. Втім людина жива доти, доки про неї пам'ятають.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
23 березня 2024
09:53
16 грудня 2023
16:08
06 грудня 2023
04 травня 2023
28 грудня 2022
15 грудня 2022
17 листопада 2022
06 жовтня 2022
13:23
02 жовтня 2022
29 вересня 2022