Поділитись:

На Волині встановили найвищий рівень терористичної загрози

Середа, 14 серпня 2019, 18:17
На Волині встановили найвищий рівень терористичної загрози

У Ковелі встановлено "червоний" рівень терористичної загрози. Про це "Конкуренту" повідомила прессекретар Волинського УСБУ Іванна Поліщук.

Нагадаємо, у Ковелі відбуваються планові антитерористичні навчання

Служба безпеки України просить жителів та гостей регіону із розумінням поставитися до можливих незручностей та належним чином реагувати на законні вимоги правоохоронців.

У випадку виявлення підозрілих осіб або предметів, отримання інформації про наміри здійснення терористичної, диверсійної, розвідувально-підривної діяльності звертатися до Управління СБУ у Волинській області за телефонними номерами: (0332)24-22-10, 097-7-911-911, e-mail [email protected], або за номером 102.

Довідково:

"Сірий (можлива загроза)" – оголошується при наявності факторів, що сприяють вчиненню терористичного акту. Особливих заходів реагування він не передбачає: проводиться профілактична робота з населенням, інформування, вивчення нових методів боротьби з тероризмом, взаємодія з міжнародними структурами. 

"Синій рівень (потенційна загроза)" – вводиться, якщо є інформація про підготовку теракту, яка потребує підтвердження. У цьому випадку регіональні органи СБУ складають списки об'єктів, які можуть опинитися під загрозою, шукають потенційних терористів, проводять додатковий інструктаж правоохоронців і працівників стратегічних об'єктів. Також посилюються заходи безпеки в громадських місцях та на об'єктах можливих атак, проводяться навчання з реагування на теракти. 

"Жовтий (можлива загроза)" оголошується при наявності достовірної (підтвердженої) інформації про підготовку до теракту. Спецслужби перевіряють лікарні та сховища, посилюють пропускний режим на стратегічних об'єктах, шукають там вибухівку і зброю, організовують навчання рятувальників, розповідають людям через ЗМІ, як діяти у випадку теракту. Також збирається позачергове засідання Міжвідомчої координаційної комісії Антитерористичного центру. 

"Червоний (реальна загроза)" вводиться при вчиненні терористичного акту. Тут тільки превентивних заходів вже недостатньо: потрібно мінімізувати і ліквідувати наслідки теракту, евакуювати людей у разі загрози їх життю, забезпечити охорону їх майна. АТЦ розробляє план антитерористичної операції, звітує перед президентом і Кабміном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів