Поділитись:

Легальний бізнес в Україні має бути вигіднішим за "тіньовий", – Гройсман

П'ятниця, 27 травня 2016, 17:17

На сьогодні Україна потребує зрозумілої, прогнозованої та сталої податкової системи.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив на зустрічі з представниками вітчизняних підприємств, – пише Економічна правда.

"Що стосується нашого бізнесу. Насправді бізнес постійно знаходиться в умовах невизначеності, в умовах тиску, в умовах недостатності фінансових ресурсів, і є об'єктом щоденної корупції", – сказав Гройсман.

"Це все виникає тому що ми дуже зарегульовані. Фактично створені такі умови, в яких легальний бізнес відчуває себе дуже важко, а нелегальному бізнесу в принципі легше", – заявив він.

Гройсман відзначив, що легальний бізнес повинен важко працювати, але бути в повному задоволенні від клімату, а нелегальний бізнес повинен бути зруйнований.

"Але це можливо зробити тільки системно. Нам потрібно реформувати податкову систему. Податкова система повинна бути абсолютно зрозумілою і прогнозованою. Неможливо змінювати правила гри за декілька днів або тижнів до початку нового бюджетного року, тому що бізнес не може ні планувати, ні прогнозувати. Більше того, бізнес не готовий до таких змін", - заявив прем'єр.

"Тому, сьогодні Україна потребує зрозумілої податкової системи, вона повинна бути абсолютно прогнозованою, сталою, і хоча би три п'ять років ми маємо не вносити будь яких змін до неї", – підсумував він.

Надрукувати
мітки:
коментарів