Поділитись:

Квартирний сезон: у Луцьку шахраї наживаються на оренді житла

Середа, 14 серпня 2019, 14:51

Упродовж першої декади серпня 2019 року лише у Луцьку та Луцькому районі зафіксовано 20 шахрайств. Деякі з них пов’язані з орендою житла через інтернет, адже із наближенням осені пожвавлюється попит на оренду квартир у містах.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Волині. 

Схема не нова: спритники, називаючись власниками житла, розміщують у мережі оголошення про здачу його в оренду, при цьому ілюструють свої пропозиції гарними фото квартир та пропонують спокусливо низьку ціну. У телефонних розмовах із потенційними орендарями аферисти переконують, що помешканням цікавиться багато клієнтів і, не перерахувавши одразу ж завдаток на вказаний ними рахунок, можливість винайняти житло на гарних умовах можна втратити.

Довірливі громадяни перераховують шахраям передоплату, а після цього зв'язок з "власниками квартири" переривається назавжди. Так, 7 серпня 20-річна лучанка перерахувала шахраям 1 800 грн. Суми, яких позбулися інші потерпілі – від 500 до 1000 грн.

Прокуратура Волині вкотре звертається до краян з проханням бути уважними та обережними, винаймаючи житло через інтернет, і в жодному разі не здійснювати оплату за нього шляхом перерахунку безготівкових коштів. Зустрічайтеся із власниками житла, оглядайте його, ознайомлюйтеся із документами на квартиру чи будинок, укладайте договір оренди – й лише після цього оплачуйте.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів