Поділитись:

За рік – майже 400 спроб: що тихцем везуть через волинський кордон

Вівторок, 13 серпня 2019, 15:35

Недекларування промислових товарів під час їхнього імпорту в Україну залишається одним із найпоширеніших способів порушення митних правил у зоні діяльності Волинської митниці ДФС.

Загалом, разом із приховуванням товару від митного контролю у січні-липні цього року майже чотири сотні громадян намагалися уникнути оподаткування і були притягнуті до адміністративної відповідальності за статтями 472, 483 Митного кодексу України. Сума реально вилучених у них товарів сягає 60 млн грн, – інформує Волинська митниця ДФС. 

Крім конфіскації, ці статті тягнуть за собою накладення штрафів у розмірі 100 відсотків вартості предметів правопорушення.

До того ж за цей період громадяни майже чотири тисячі разів намагалися подрібнити комерційні партії товарів, прикриваючись особистими потребами, не пов’язаними із підприємницькою діяльністю. За це отримали картки відмови у пропуску товару на митну територію України та були повернуті на суміжну (польську) сторону. Найчастіше повертали у країну закупівель шини, автозапчастини, памперси, засоби гігієни, меблеву фурнітуру та побутову хімію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів