Поділитись:

Патрульні нагадали, що має бути в добре укомплектованому автомобілі

Вівторок, 13 серпня 2019, 06:55
Патрульні нагадали, що має бути в добре  укомплектованому автомобілі

Патрульні Волинської області нагадали, що транспортний засіб має бути належно обладнаний.

Про це йдеться на їхній сторінці у Facebook. 

Відповідно до п.31.4.7 «є» ПДР України, транспортний засіб має бути укомплектований такими елементами:

  •  медична аптечка з нанесеними на неї відомостями про тип транспортного засобу, для якого вона призначена, – на мотоциклі з боковим причепом, легковому, вантажному автомобілі, колісному тракторі, автобусі, мікроавтобусів, тролейбусі, автомобілі, що перевозить небезпечний вантаж. У транспортному засобі аптечка має зберігатися у закріпленому стані у місці, визначеному заводом-виробником. 

 

  • знак аварійної зупинки (миготливий червоний ліхтар), який відповідає вимогам стандарт. Знак аварійної зупинки є обов’язковим елементом, який водій повинен встановити на відстані 20 м у населеному пункті і 40 м за його межами.

 

  • на вантажних автомобілях з дозволеною максимальною масою понад 3,5 т і в автобусах з дозволеною максимальною масою понад 5 т – противідкотні упори (щонайменше два). Водії вантажних автомобілів із дозволеною максимальною масою понад 3,5 т і автобусів повинні під час зупинки або стоянки на підйомах і спусках користуватися противідкотними упорами, тому їх експлуатація без противідкотних упорів заборонена.

 

  • проблискові маячки оранжевого кольору на великовагових та великогабаритних транспортних засобах. За відсутності проблискових маячків експлуатація таких транспортних засобів забороняється.

 

  • працездатний вогнегасник на легковому, вантажному автомобілі, автобусі. Вогнегасники так само, як і медична аптечка, повинні бути надійно закріплені в місцях, передбачених заводом-виробником транспортного засобу.

І хоч за відсутність якогось з цих елементів передбачене лише попередження, згідно зі статтею 125 КУпАП, все ж таки краще перестрахуватись і належно укомплектувати свій автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вихідні патрульні спіймали в Луцьку трьох чоловіків з наркотиками (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
13 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
04 квітня 2024
01 квітня 2024
25 березня 2024
13 березня 2024
23 лютого 2024
20 лютого 2024