Поділитись:

В Україні хочуть запровадити чіткі вимоги щодо майданчиків для вигулу собак

Понеділок, 12 серпня 2019, 14:32

фото ілюстративне 

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України хоче внормувати проектування сучасних майданчиків для вигулу тварин.

Про це повідомив заступник Мінрегіону Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

Наразі у чинних вимогах ДБН щодо благоустрою є лише деякі окремі вимоги, як влаштовувати майданчики для вигулу собак та інших тварин. У підсумку на практиці їх проектують, як хто вважає за потрібним. Однак в Мінрегіоні вважають, що порядок має бути у всьому. Тому хочуть суттєво переглянути ці вимоги, більш конкретизувати їх.

"Наприклад, прописати яких саме розмірів мають бути такі майданчики і від чого це має залежати. Щоб вони розташовувалися близько до внутрішньодворових територій або безпосередньо на них. Щоб там були обов’язково туалети для тварин, щоб ця територія відповідно огороджувалась і так далі. Тоді це буде цивілізовано, як закордоном. Сьогодні приклади успішного впровадження таких майданчиків для тварин спостерігаються у США, Чехії, Німеччині та країнах Скандинавії. Там вони проектуються як у міському просторі, так і за містом. На таких майданчиках також зазвичай розміщується ігрове обладнання, основна інформація про правила перебування на майданчику, пакетики та контейнер для пакетиків для туалету тварин. У деяких випадках можуть додатково облаштовувати освітлення, подачу води і ванночки для миття тварин. Цей досвід вивчити дуже доцільно. Що скажете? Як вам така ідея?" – йдеться у повідомленні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів