Поділитись:

Супрун попросила називати її Уляною

Понеділок, 12 серпня 2019, 00:30
Супрун попросила називати її Уляною

Називати речі своїми іменами важливо для того, щоби дійсно робити зміни. Називати людей своїми іменами корисно для ефективного спілкування, вважає в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Про це вона написала на своїй особистій сторінці у Facebook.

"Уляна – ім’я, в якому не потрібно ставити м’який знак. Підозрюю, що багато людей робить це з огляду на написання цього імені в російському варіанті. Згідно з українським правописом правильно писати Уляна, без м‘якого знака. Різні мови – різні імена. Навіть коли ви пишете моє ім'я російською, правильно писати Уляна", – зазначила Супрун.

За її словами, це маленька деталь, але важлива з точки зору збереження оригінального звучання слів та імен, які ми використовуємо.

"Втім, ключове тут не походження чи правопис імені. Йдеться саме про застосування. Правильно писати і застосувати ім’я людини – це базовий мінімум важливий для того, щоби налагодити здорову комунікацію", – підкреслила Супрун.

"Треба завжди бути уважними до деталей, бо в них здатні ховатись дуже глибокі культурні і, навіть, цивілізаційні розбіжності", – ще раз наголосила посадовиця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучік, Вишена, Тріксі, або Як охрестити дитину з незвичайним ім’ям

Надрукувати
мітки:
коментарів