Поділитись:

ТОП-5 міфів про iPhone

Субота, 10 серпня 2019, 21:01
ТОП-5 міфів про iPhone

Незважаючи на популярність iPhone у всьому світі, величезна кількість користувачів цього смартфона досі вірить у всілякі міфи, які давно були спростовані.

Часто такі міфи якщо і не завдають смартфону шкоди, то просто не приносять ніякої користі, забираючи зайвий час і ресурси користувача. "Сегодня" спростовує п'ять популярних міфів про iPhone, в які варто припинити вірити.

Закриття додатків економить заряд батареї

Цей міф прямо переїхав з Android, де така проблема дійсно є. Apple спроектувала iOS зовсім інакше. Споживання акумулятора додатками, що працюють у фоновому режимі, є не більшим, ніж тими, які закриті. Ба більше, вивантажуючи програми з пам'яті, смартфон витрачає більше енергії на їхній повторний запуск. Вердикт простий: не закривайте фонові додатки – користі від цього ніякої.

Видалення фотографій прискорює iPhone

Apple заздалегідь зарезервувала для iOS кілька гігабайтів у сховищі вашого iPhone, яких більш ніж достатньо для стабільної роботи операційної системи. Тому навіть якщо ви видалите з пам'яті свого смартфона всі фотографії, відео, додатки, він не буде працювати швидше. Але в цьому міфі є частка правди. При черговому поновленні прошивка потребує додаткового місця на внутрішньому накопичувачі – в цьому випадку видалення непотрібних файлів дійсно може виявитися корисним, якщо пам'ять "забита". 

На iPhone треба чистити кеш

Ще один популярний міф щодо iPhone – очищення кеш-пам'яті, після якої нібито смартфон починає працювати швидше. Кешування дуже корисне для роботи додатків: воно прискорює роботу додатків завдяки зберіганню певних даних. Наприклад, в браузері кешуються текст, зображення та відеозаписи для швидкого доступу до них при повторному завантаженні сторінки. Ці дані не уповільнюють iPhone, а навпаки дозволяють вам переглядати їх в офлайн-режимі, прискорюють завантаження веб-сторінок і економлять трафік.

Зарядка від iPad "вб'є" iPhone

Використання більш потужного зарядного пристрою, наприклад, від iPad, не нанесе iPhone шкоди. Apple давно передбачила такий спосіб, тому оснастила в зарядні пристрої спеціальні контролери, які не дозволяють їм заряджатися швидше, ніж дозволяють їхні акумулятори. Відтак можна сміливо користуватися зарядкою від iPad – вона не зашкодить iPhone.

Додатки допомагають продовжити автономність

Напевно, ви не раз стикалися з додатками типу Battery Saver, які обіцяють оптимізувати роботу вашого iPhone і тим самим збільшити час його автономної роботи. Звичайно, все це повна нісенітниця. iOS влаштована таким чином, що жодна стороння програма не зможе проникнути в його файлову систему, щоб щось там оптимізувати. Та й, судячи з того, як добре працює iOS 12, нічого додатково покращувати, тим більше за допомогою сторонніх розробників, вам не потрібно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів