Поділитись:

Україна стала країною стоматології для поляків, – польські ЗМІ

Субота, 10 серпня 2019, 00:30

В Польщі встановлення брекетів обійдеться в тисячу доларів. А кожен контрольний візит – ще в майже 40 доларів. Тим часом, в Україні за саму систему доведеться заплатити 700 доларів, а подальший контроль лікаря буде безкоштовним.

Про це пише УНІАН з посиланням на видання Rzeczpospolita.

«В Польщі доведеться заплатити в сумі навіть 2,5 тисячі доларів, а в Україні – заледве третину від цієї суми. Щоправда, потрібно врахувати ще витрати на поїздку, проживання і харчування. Але це все одно окупається», – цитує Rzeczpospolita поляка, який їздив лікувати зуби в Україну.

«Медичний туризм, про який говорять багато років і в контексті Польщі як популярного напрямку, – це не масове явище. Як на мене, він має лише мінуси. Я порівняв би це з «російською рулеткою», – каже польський стоматолог Томаш Марія Керч.

Він наголошує, ціна поїздки, яка включає переліт, проживання, а також вартість лікування, повинні бути дешевшими, ніж в країні, з якої прибув пацієнт. Крім того, лікування в іншій країні ускладнює процес контролю й оскарження в разі виникнення проблем. Керч зауважує, що в кожній країні світу існують медичні практики, які пропонують високу якість послуг. Але інколи ці стандарти дуже різні. Тому не варто порівнювати пропозиції клінік, опираючись виключно на питання ціни.

«Якщо оцінювати цінники лікарень в України, які хочуть привабити іноземних пацієнтів, можна зробити висновок, що вони більше націлені на гостей із Західної Європи, а не з таких країн, як Польща. Втім, не виключено, що польські пацієнти теж поєднують свою поїздку у Львів чи Київ з лікуванням у місцевих клініках», – сказав польський стоматолог.

Видання пише, що стоматологічні послуги дорожчають у Польщі, хоча стрибок цін поволі скорочується. В травні вони зросли на 0,17%. А за весь 2018-й рік – на 3,64%, на що вказують дані Євростату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині закриваються стоматологічні кабінети

Надрукувати
мітки:
коментарів