Поділитись:

"Одна ложка дьогтю зіпсувала все", – Пустовіт про хабар атовця

Середа, 07 серпня 2019, 10:41

У Луцькій міській раді прокоментували ситуацію із посадовицею, яка вимагала 2 000 доларів США від учасника АТО за сприяння в отриманні компенсації на житло.

Це відбулося під час засідання виконавчого комітету 7 серпня.

Під час розгляду питання «Про роботу відділу реєстру житлового фонду департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради за I півріччя 2019 року» начальник відділу реєстру житлового фонду департаменту житлово-комунального господарства Геннадій Козюта зауважив, що слідство встановить істину і розставить всі крапки над «і».

«Поки немає результату. Але те, що імідж і репутація міської ради заплямована, – це факт. Я також як начальник відповідаю. Як це трапилося – я не можу сказати. Не відчував і не розумів, як це сталося. Я хочу вибачитися перед тією людиною, яка була задіяна, учасниками АТО та працівниками міської ради», – зауважив Геннадій Козюта.

Своєю чергою в. о. міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що ганебно, коли посадові особи займаються щонайменше шахрайством. На його думку, це двічі ганебно, коли це учасник бойових дій. Також він поцікавився, чи це не стосується програми 50 на 50. Геннадій Козюта відповів, що це зловживання відбулося за державною програмою. На що Григорій Пустовіт зауважив, що не варто забезпечувати житлом іногородніх.

«Ми не можемо всіх забезпечити житлом. І починаються зловживання. Зміни, які внесли в положення за програмою 50 на 50 у Луцьку в 2014 році, – це фільтр від зловживань. Але є ще зловживання за державною програмою», – прокоментував Пустовіт.

Також підкреслив, що варто дочекатися дослідження, яке проведуть відповідні органи, та дочекатися вироку.

«Цій людині місця тут вже немає. Скоротити посаду. Нам не потрібні такі посади. Одна ложка дьогтю зіпсувала все, що було зроблено у попередні роки. Людина пропрацювала 20 років, а ми не знаємо, чим вона тут займалося. Якщо вистачило совісті таке робити з атовцем. Ми зробимо висновки. Відділу доведеться довго відмиватися від плями і бруду», – додав Григорій Пустовіт.

Своєю чергою заступник міського голови Григорій Недопад закликав начальника відділу зробили перезавантаження. 

«Я не хочу сказати, що це випадковість. Закликаю провести роботу у відділі, щоб більше ми навіть не думали про таке», – прокоментував Недопад.

Його підтримав і в.о. міського голови та додав, що варто організувати профілактичну роботу в усіх департаментах і відділах міської ради, щоб розповісти про відповідальність та акцентувати увагу на тому, що такі речі неприпустимі.

Член виконкому Ігор Алексєєв запропонував ліквідувати відділ у тій формі, якій він нині є, і створити новий, в який можуть не потрапити старі працівники. Відповідну пропозицію розглянуть у міській раді.

Нагадаємо: посадовиця Луцькоїміської ради вимагала 2000 доларів США відучасника АТО за сприяння в отриманні компенсації на житло. Її затримали під час отримання першого траншу – 1000 доларів СШАНаразі підозрюваній у вимаганні хабара посадовиці обрали запобіжний захід та триває досудове розслідування. Але, зауважує депутат, потрібно реагувати на такі випадки.

Депутата Луцької міської ради та засновника Громадянського Руху «СВІДОМІ» Андрія Покровського обурив такий інцидент. Він звернувся до міськради з вимогою провести внутрішнє службове розслідування за фактом вимагання хабара від учасника АТО працівницею департаменту ЖКГ та оприлюднити його результати. Також обранець громади звертається до правоохоронних органів, аби вони і надалі інформували про хід розслідування. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорожня «халтура»: Покровський обурений роботою підрядників у Луцьку (фото)

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
06 квітня 2024
05 квітня 2024
04 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
22 березня 2024
21 березня 2024
17:46
18 березня 2024