Поділитись:

Луцькі лицарі привезли перемоги із середньовічного фестивалю «Ту Стань» (фото)

Вівторок, 06 серпня 2019, 00:30

Золото», «срібло» й дві «бронзи»: спортсмени клубу середньовічного бою «Айна Бера Луцьк» вибороли призові місця на турнірі фестивалю середньовічної культури «Ту Стань».

Фестиваль відбувався з 2 по 4 серпня біля підніжжя руїн наскельного міста-фортеці «Тустань». Уже протягом 14 років він відтворює добу Галицько-Волинського Князівства.

Окрім, традиційних співів, танців, середньовічної кухні та забав, на гостей фестивалю чекав справжнісінький лицарський турнір. Луцькі лицарі теж взяли в ньому участь.

У номінації «професійні поєдинки» переміг чинний чемпіон світу зі середньовічного бою за версією IMCF у масових номінаціях Володимир Поліщук. «Бронзу» у цій номінації забрав юний лучанин Борис Робак.

У номінації «щит-меч» друге місце за Ярославом Капустинським, а третє за Володимиром Поліщуком.

Лучанка Тетяна Жовтобрух уперше була на цьому фестивалі, хоча й бувала на подібних. Ділиться, що це був наймасштабніший з усіх, нею відвіданих.

«Мене дуже вразив театралізований нічний штурм фортеці. Це було неймовірно. Величезна кількість людей була залучена до цього. Усі були з факелами та зброєю, фортецю штурмували лицарі, які намагалися вибити ворота, а за ними були лучники, що запускали в небо сотні вогняних стріл. У дерев’яній фортеці також були воїни, що оборонялися. Все ж вони вистояли під натиском «загарбників» і фортецю не захопили», – розповідає жінка.

         «На «Ту Стань» їхали як загартовані в багатьох боях лицарі, так і новачки. Однак, усі проявили себе гідно. Фестиваль був насиченим як лицарською програмою, так і розважальною. Кожен зміг знайти чим зайнятися. Було багато цікавих середньовічних локацій і забав, – зазначив очільник луцького клубу «Айна Бера» Сергій Ващук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів