Поділитись:

На "Бандерштаті" слухали історії жінок-ветеранів (фото)

Неділя, 04 серпня 2019, 17:00

Про «Невидимий батальйон» – документальну картину про жінок на війні, а також про проєкт “Амбасадор” на "Бандерштаті" розповіли Катерина Приймак та дівчата-ветерани жіночого ветеранського руху.

Аби послухати неймовірні історії захисниць нашої країни, біля гутіркової сцени зібралося чимало людей. Так слухачі дізналися три основні постулати жіночого ветеранського руху.

«Ми маємо три основні мети. Перше, що нам потрібно зробити, – це підняти рівень ветерана в очах народу. Друге – це права жінок. Окрім цих проблем, які є на поверхні, є ще одна дуже важка і ганебна – сексуальне насилля в армії. Ми знаємо, що у ЗСУ не дуже правдива статистика з приводу цієї проблеми. Ми повинні говорити про це, ми не повинні  це приховувати. І третє – реформування сектору безпеки оборони», –  озвучила одна з ветеранів.

Також дівчата розповіли про те, що вони діляться проблемою України у всьому світі.

«Весь світ бачив «Невидимий батальйон».  Ми розказуємо, що в Україні – війна. І це винна Росія, що вони агресори, окупанти і, можливо, ви почнете звертати на це увагу? Наприклад, в країнах членах НАТО на показ фільму прийшли тільки ті люди, які підтримують Україну. А у Америці я взагалі стикнулася з тим, що там люди не в курсі, що у нас відбувається. Ми і їм розповідали. Мене найбільше вразив рівень поваги до ветерана. Словами це не передати. Я спочатку навіть ніяковіла від цього. І потім ти повертаєшся в Україну, а тебе тут більшість просто не сприймає. Суспільство не готове до цього. А ми – молоді ветерани. І нас буде ще більше», – розповіли дівчата.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Бандерштат-2019

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів