Абсолютна любов на «Бандерштаті»: день другий (репортаж)

Неділя, 04 серпня 2019, 10:00

Другий день «Бандерштату», 3 серпня, розпочався із дощику. Невеликого і невпевненого, бо вже до старту гутірок він закінчився. Ось 3 серпня на фестивалі обіцяло бути потужним та з присмаком гарних емоцій.

Спочатку ці емоції дали бандерштатівцям спікери, які розповідали про сортування сміття, свої нові книги, досягнення, роботу та подорожі. У ТОПі «Конкурента», звичайно ж, опинилися нескорені Майя Москвич, Юрій Дмитренко та Андрій Усач. Для того, щоб оцінити їхню крутість, варто зазирнути у матеріал про них. Інші бандерштатівці ж не відчували землі під ногами від Макса Кідрука, Ірени Карпи, Олександра Ірванця, Яніни Сололової та інших не менш цікавих спікерів.

Тим часом хтось грав у футбол, слухав лекції про роль студента у громадському секторі та про походи.

Погода дозволяла поніжитися у шортиках на сонці та відпочити на травичці, що й залюбки робили бандерштатівці.

А із першими звуками мелодій на сцені, учасники фестивалю перетворювалися в милих котиків. Тільки самі погляньте – усюди посмішки та обійми. Абсолютна любов!

Ближче до вечора поціновувачі літератури з гутірок переходили до головної локації, де зі сцени вже заряджали публіку Bakenbardy, «Роллікс» та Space of Variantions.

І чим ближче було до вечора, тим людей на фестивалі ставало більше. Тож фотографи «цілилися» на найемоційніших і найщиріших.

Під музику Epolets підспівала переважно чоловіча аудиторія.

«Ти знов і знов вдихаєш дим. Я хочу бути ним», – лунало зі сцени і відбувалося у кожному бандерштатівцю.

А от Vivienne Mort без сумніву підкорила жіночу аудиторію.

«Мій білий день, мій ніжний іній на губах,
На чорних пелюстках, на ворона крилах,
Пухкий, ти танув, як вода.
І я розпалася на тисячі зірок.
Собою освітила
Кожен закуток
Земного тіла», – ніжно виконувала Даніела.

Ну, певно всі знають, як гарно вона вміє. То от вона вчергове це показала. І розповіла, що зі сцени спостерігає гарний захід сонця і усі бандерштатівці, з її слів, у той момент були також дуже ніжними та гарними.

Kozak System, своєю чергою, змусив усіх танцювати. Потім був Тартак і «вирублення» генератора. У цей же час усі співали гімн. Тож, звичайно ж, ніякі там генератори не можуть зіпсувати атмосферу такого фестивалю, який зібрав таку кількість людей, які люблять гарну музику та Україну.

Так і минув другий день «Бандерштату».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Бандерштат-2019

ЧИТАТИ ТАКОЖ: