Поділитись:

У Відні проведуть реформу паркування

Неділя, 04 серпня 2019, 01:46

Мер Відня Міхаель Людвіг заявив про необхідність проведення реформи управління сферою паркування автомобілів у місті.

Зокрема, йдеться про систему так званих паркувальних наклейок (Parkpickerl), які видаються водіям у районі їх проживання і дозволяють їм тривале паркування лише в межах свого району, повідомляє Укрінформ.

"Я бачу для себе, що потрібно розглядати не просто кордони районів, а зони, близькі до життєвої ситуації людей, наприклад, від місця проживання до школи. Однак це має бути тісно узгоджено з районами, і закони повинні бути адаптовані. Я готовий до обговорення. Вбачаю при цьому не просто район, а місто як живий організм в цілому. Діджиталізація може значно допомогти в більш індивідуальному плануванні", – заявив Людвіг.

За словами мера, потрібно знайти більш гнучке і просте рішення. Зокрема, він висловився за введення так званих "індивідуалізованих" Parkpickerl, залежно від життєвої ситуації жителів окремих районів. При цьому Людвіг не підтримав ідею введення паркувальних дозволів для резидентів Відня з дією по всій території столиці.

Наразі у Відні у 19 з 23 районів – за винятком районів Гітцінг, Флорідсдорф, Донауштадт та Лізінг – введені так звані "всеоохоплючі короткочасові зони паркування". При цьому, правила паркування в зонах окремих районів можуть відрізнятися від інших – наприклад, як по максимальному часу перебування (від 2 до 3 години), так і по часу їх роботи (з 9.00 до 22.00 чи з 9.00 до 19.00). Водночас, для жителів цих районів існує можливість платно оформити дозвіл на тривале паркування (Parkpickerl), який видається на період від 3 до 24 місяців і дозволяє паркуватися у своєму районі на той час, який їм необхідний. Між тим, такий дозвіл діє лише в межах свого району, за винятком окремих випадках, коли він поширюється на деякі вулиці сусіднього району.

Поруч з цим, в окремих районах існують паркувальні місця лише для резидентів, які не можна займати навіть, якщо у водія є дійсний паркувальний талон. Також окремі правила діють щодо паркування на так званих "торговельних вулицях", де максимальний дозволений час стоянки становить 1,5 години для всіх водіїв, у т.ч. тих, хто має Parkpickerl.

ЧИТАЙТЕ  ТАКОЖ: В Україні з'являться парковки для дитячих візочків

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 березня 2024
16 березня 2024
08:41
02 березня 2024
26 лютого 2024
24 лютого 2024
18 лютого 2024
17 лютого 2024
11 лютого 2024
05 лютого 2024
02 лютого 2024