На «Бандерштаті» Ірина Білик розповіла про сортування сміття (фото)

Субота, 03 серпня 2019, 11:22

На фестивалі українського духу «Бандерштат» засновниця дитячого садка «Світ Дитини Монтессорі» (Харків) та екобренду «BILKA» Ірина Білик розповіла, чому потрібно сортувати сміття та уникати поліетиленових пакетів.

Про це вона розповіла 3 серпня під час гутірки.

Ірина Білик зазначила, що щогодини у Чорне море потрапляє 50 різних елементів пластику і цю проблему потрібно вирішувати.

«Можна використовувати багаторазові речі, жити в стилі Zero Waste та поширювати цей стиль серед інших», – зазначила засновниця екобренду.

До того ж, вона підкреслила, що нині в Україні існує понад 30 тисяч несанкціонованих сміттєзвалищ.

До того ж, Ірина Білик розповіла та навіть показала, як маркують пластик – пляшки, будівельні труби, пакети, одноразовий посуд.

«Від одноразового посуду краще взагалі відмовитися, бо його практично неможливо переробити», – порекомендувала засновниця екобренду.

«Нині в Україні не переробляється вакуумна упаковка, соломинки. Альтернативи у плані соломинок – є металеві, паперові, бамбукові, навіть з очерету. Деякі з них можна використовувати багато разів», – розповіла Ірина Білик.

Також вона розповіла про компостування для тих, хто живе у приватному секторі. А М-контейнер є вирішенням із сміттям для жителів квартир. Є варіант із каліфорнійськими черв’яками – вони з органіки роблять біогумус.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Бандерштат-2019

ЧИТАТИ ТАКОЖ: