Ляпота на «Бандерштаті»: день перший (репортаж)

П'ятниця, 02 серпня 2019, 22:30

«Бандерштат» – одне слово, яке змушує поцінувачів якісної української музики, тусовок та подорожей купити квитки якомога швидше та у серпні завітати до Луцька.

Так трапилося й цього року. У центрі міста не продають алкоголь – це означає, що Луцьк тверезо фестивалить. Традиційний міст через Стир, Рованці, сцена, гутірки, намети, три дні інакшого життя.

Гутірки цьогоріч заходять, як дітки в школу: і вірші, такі як треба – і з жартами, приколами та емоціями, і спікери цікаві – поліцейський Андрій Крутень, ведуча та авторка Олександра Гонтар, організатор фесту, лідер гурту "Фіолет" Сергій Мартинюк, Юрій Іздрик, і сонце в голову не пече. Ляпота!

Хтось у цей час доїжджає до місця проведення фестивалю, хтось снідає-обідає, а хтось бавиться із дітьми. Цьогоріч для найменший бандерштатівців забавок – вагон та маленький візочок. Можна зробити дитяче татуювання, помалювати, відвідати уроки гончарства, поспівати та ще багато чого.

У дорослих же – свої забави. Хтось відправляється в місто, аби побачити, чим же нині живе Луцьк, хтось долучається до лекцій про те, як провести кінопоказ чи слухає про різноманітні мандрівки, а хтось ярмаркує.

Час на «Бандерштаті» летить непомітно. Ось вже ближче до вечора молодь, познайомившись, починає активніше грати у волейбол, збиратися купками та допомагати один одному.

Увагу значної частини бандерштатівців приковує до себе спортивний клуб козацького мистецтва «Герць». Хлопці показували наскільки є загартованими та сильними. Навіть найменші хлопчаки спокійно лежали на битому склі та гвіздках і навіть оком не поводили, коли на них розбивали цеглу.

Сутеніє, однак література не відпускала поціновувачів від гутіркової сцени, де кожен охочий міг прочитати власні вірші та почути на них відгук публіки.

А далі у програмі фестивалю – вечірня пісенна ватра із Сергієм Василюком із гурту «Тінь сонця» та інша не менш крута музика…

Пеший день «Бандерштату» минув.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Бандерштат-2019

ЧИТАТИ ТАКОЖ: