Поділитись:

У Луцьку нацгвардійці патрулюватимуть небезпечні райони

П'ятниця, 02 серпня 2019, 09:14
У Луцьку нацгвардійці патрулюватимуть небезпечні райони

Луцькі нацгвардійці приступили до самостійного патрулювання вулиць міста. 

Із 1 серпня військовослужбовці військової частини 1141 Нацгвардії України виконуватимуть завдання з охорони громадського порядку у складі самостійних патрулів. Відтак громадський порядок у місті охоронятимуть шість піших патрулів та один самостійний автопатруль. Ще чотири лишається спільні з представниками поліції, – інформують на сторінці Нацгвардії у Facebook. 

«Службу гвардійці нестимуть п’ять днів на тиждень по шість годин. Вони патрулюватимуть вулицями міста з 19 години вечора до 01 ночі. Утім, за ускладнення оперативної обстановки час служби військових може змінюватися. Гвардійські патрулі залучатимуться у ті райони міста, де обстановка більш напружена. Зокрема, у Луцьку вони нестимуть службу в районі 40 кварталу, ЛПЗ, центру та вокзалу», – повідомив заступник командира частини з громадської безпеки, майор Віктор Скоропляс.

З його слів, головне завдання гвардійців – не допустити вчинення злочинів і порушення правопорядку.

Відповідно до пункту 1 частини 1 статті 13 Закону України «Про Національну гвардію України» військовослужбовці Нацгвардії України під час залучення до виконання завдань з охорони громадського порядку мають право здійснювати превентивні та поліцейські заходи примусу відповідно до Закону України «Про Національну поліцію».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дешевший газ і штрафи для "євробляхарів": що чекає українців у серпні

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024