Поділитись:

Підчепити інфекцію у храмі можна, – луцька лікарка

Вівторок, 13 серпня 2019, 12:26
Підчепити інфекцію у храмі можна, – луцька лікарка

Сьогодні інфекцію можна підчепити будь-де. Вірусів, інфекцій – сотні. І вберегтися від них стерильно чистими руками чи за допомогою антисептика –не реально. 

Медичний директор Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба розповіла ІА "Конкурент", чим же можна заразитися у храмі. 

За її словами, інфекцію можна підхопити у будь-якому місці. А церква – то громадське місце, де збирається багато людей.

"Загалом, це – поєднання речей духовних з речами матеріальними. Насправді мені важко говорити на цю тему. Вона значно розлогіша. І є такий момент: різні ж конфесії є, там різний тип причащання. Є різні інфекції і різні шляхи передачі. Наприклад, можна підчепити грип. Людина ж кашляє, чхає. Також ті інфекції, які передаються повітряно-крапельним шляхом. Їх багато. Кір, наприклад, має високу контагіонізність (заразність), епідемічний паротит – меншу. Прийде людина в інкубаційному періоді, вона навіть не знає, що вона вже хвора. Але контагіозність тут низька, до 40 %", – роз'яснює Любов Серба.

Підчепити інфекцію у храмі можна, – луцька лікарка

Нагадаємо: протоієрей Володимир Долгих запевнив, що заразатися у церкві через ложку для причастя, чашку, з якої усі п'ють, а також через цілування ікон, – неможливо. Навіть тим, хто вважає себе атеїстом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів