Поділитись:

Які гриби продають у Луцьку і скільки вони коштують (відео)

Четвер, 01 серпня 2019, 09:15
Які гриби продають у Луцьку і скільки вони коштують (відео)

На луцьких ринках дедалі частніше можна побачити крамарів з грибами. Найчастіше до обласного центру вони приїздять з Ківерцівського,Ковельського та ГорохІвського районів.

Які саме гриби продають та за скільки, з'ясовували журналісти Сфери.ТВ. 

На Волині сезон грибів починається з кінця квітня і закінчується пізно восени, але саме зараз у лісі їх масово. Тут і білі гриби, червоноголовці та з десяток інших найменувань. Фахівці кажуть, що треба збирати гриби, які добре знаєш, не куштувати їх, в'ялені чи переспілі навіть не чіпати руками. І треба звернути увагу на ті гриби, які можуть бути отруйними, хоча на перший погляд їх можна сплутати.

Зі слів провідної лікарки Центрального ринку Валентини Твердохліб, останні два тижні торговці почали привозити на продаж гриби. Їх поки не багато, але любителі уже шукають. Кажуть, що найсмачніші білі гриби. Їх ціни на ринку від 130 гривень за кілограм, червоно- чи чорноголовці – від 100. Найдешевші, які ми знайшли, лисички. Тут вони коштують від 55 гривень.

Усі гриби, якими торгують на ринку обов'язково перевіряють, кажуть, поки отруйних чи з радіацією не виявили. Тим часом фахівці Волинського лабораторного центру теж тішать, кажуть, що від початку року не зафіксували жодного факту отруєння грибами, але закликають бути обережними у їхньому виборі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024