Поділитись:

Бігаючий художник: американець створює малюнки на карті маршрутами своїх пробіжок

Четвер, 01 серпня 2019, 05:10
Бігаючий художник: американець створює малюнки на карті маршрутами своїх пробіжок

Американець Ленні Моган перетворює маршрути своїх пробіжок на мистецтво, вибираючи доріжки, які при перегляді на карті утворюють ілюстрації. Так бігун "намалював" портрет Фріди Кало, зореліт зі серіалу "Зоряний шлях" і руку гітариста групи Grateful Dead Джеррі Гарсії.

Про це йдеться в матеріалі The Guardian.

Створення бігового маршруту – непростий процес, особливо в такому місті як Сан-Франциско: шлях має бути безпечним та мальовничим, необхідно  також уникнути натовпу та вирішити, скільки пагорбів ви хочете підкорити. Однак останні чотири роки Ленні Моган робить маршрути у цьому місті  ще складнішими – він їх так ретельно вибирає, що при перегляді карти пробіжки можна побачити цікаві зображення – від простої форми серця до зоряного підприємства Enterprise. Поки що він створив 53 роботи – зокрема, нещодавно, безпомилковий портрет художниці Фріди Кало, який просто спричинив фурор на Reddit та в місцевих ЗМІ.

Моган не планував стати "бігаючим" художником. Але коли додатки для відстеження маршрутів стали популярними, бігуни почали помічати мимовільні малюнки, які вони створюють під час пробіжки, схожих на "свого роду тест Роршаха". За словами чоловіка, першим поштовхом у багатьох бігунів було бажання неминуче малювати пеніси за допомогою своїх маршрутів. "Саме з цього все і почалося. Але я хотів зробити щось інше, більш оригінальне", – розповів він для The Guardian.

Першим його проектом був жест "вулканський салют" із телесеріалу "Зоряний шлях".

Створення портрету Фріди Кало вимагало пробігу в 28,9 миль – на це Моган витратив 6 год 8 хв. Свої маршрути американець відстежує за допомогою запущеного додатка Strava.

Процес відстеження – високотехнологічний, але вся справа починається з ручки та паперу. Один неправильний поворот під час бігу здатний сильно зіпсувати весь малюнок, тож для планування таких маршрутів Ленні Моган роздруковує карту і ретельно створює на ній скетч.

"Коли я був дитиною, всі думали, що я буду художником, коли виросту – я завжди що-небудь малював", – розповів він для The Guardian. За його словами, він був особливим шанувальником Etch-a-Sketch, а тепер це ж саме робить у більшому масштабі. "Малювання" бігом має дещо спільне з Etch-a-Sketch: в обох ситуаціях зображення створюються у неперервній лінії.

Моган прожив у Сан-Франциско більше 20 років, а тому багато його "малюнків" мають зв’язок із регіоном. Він біг у формі Каліфорнії і навіть у формі руки гітариста Джеррі Гарсіа, яка не має частини середнього пальця. Моган також "намалював" шолом і сокиру пожежних, щоб вшанувати їх роботу з гасіння лісових пожеж в Каліфорнії.

Але такі локальні зв’язки є просто випадковими, зазначив він. Його мета – створити образи, які кожен може розпізнати. "Це лише спосіб зробити вулиці своїми", – додав Ленні Моган.

Бігаючий художник: американець створює малюнки на карті маршрутами своїх пробіжокБігаючий художник: американець створює малюнки на карті маршрутами своїх пробіжокБігаючий художник: американець створює малюнки на карті маршрутами своїх пробіжокБігаючий художник: американець створює малюнки на карті маршрутами своїх пробіжокБігаючий художник: американець створює малюнки на карті маршрутами своїх пробіжок

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У стіні між США і Мексикою установили двосторонні гойдалки для дітей (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів
10 червня 2023
21 травня 2023
22 лютого 2023
29 листопада 2022
29 червня 2022
17:15
18 травня 2022
10 травня 2022
02 квітня 2022
17 січня 2022
08 травня 2021