Поділитись:

В райцентрі Волині планують закрити пологове відділення

Середа, 31 липня 2019, 06:57
В райцентрі Волині планують закрити пологове відділення

Пологове відділення Іваничівської центральної районної лікарні перепрофілюють на педіатричне. Породіллі, які стоять на обліку, будуть народжувати в медичних закладах інших населених пунктів.

Про це у коментарі інтернет-виданню «БУГ» розповіла головний лікар Іваничівської ЦРЛ Алла Баранчук.

30-го липня у Facebook опублікували пост, в якому йдеться про закриття пологового відділення.

“В Іваничах неприємна звістка – зачиняють пологове відділення. Сумно, важко на душі… І ніхто не задумається, а що робити жінкам, які в цікавому положенні, їхати за кілометри, шукати де найближче пологове. Люди, бийте на сполох, бо це життя наших дітей і онуків… Яка краса, чистота і умови були для жінок!”, – написала Валентина Бжицька.

Головний лікар медзакладу розповіла, що пологове відділення перепрофілюють на педіатричне. Бо є недостатність ліжок у дитячому відділенні, яких там всього 10.

Чому ж жінки не матимуть змоги народжувати в Іваничах?

На обліку в жіночій консультації на цей момент перебуває близько 60 вагітних жінок, з яких 14 готуються до пологів. Два молодих спеціалісти перейшли працювати до нещодавно відчиненого обласного перинатального центру, один – у декретній відпустці.

“В пологовому відділенні Іваничівської ЦРЛ не лишилося лікарів-акушерів, – пояснює Алла Баранчук. – Якщо б спеціалісти прийшли на роботу, питання б відпало. Будемо просити лікаря, який в декретній відпустці, вийти на роботу, та дитині лише рік. Вирішуватися доля пологового відділення буде в вересні. Ми отримали погодження від управління охорони здоров’я. Направили листи до медзакладів Володимир-Волинського, Нововолинська, Горохова. Попереджена і екстрена медична допомога. Породіль будуть направляти на пологи до ближчих територіально лікарень. Гінекологи в жіночій консультації, яких також є лише три на 2,5 ставки, будуть надалі проводити огляд вагітних та планово направляти на пологи”.

Нагадаємо, ще два роки тому працівники акушерського і гінекологічного відділення, пацієнти Іваничівської районної лікарні та небайдужі люди були стурбовані чутками про закриття пологового відділення. Тоді ж головний лікар Іваничівської ЦРЛ Петро Ципа повідомив колективу наступне: не буде ні скорочення, ані закриття, натомість об’єднають акушерське відділення із гінекологічним, що й зробили.

Коридори та палати в пологовому Іваничівської лікарні були приведені до належного стану, створені відповідні умови для породілль. Матеріально-технічна база у відділенні достатня. Облаштовані зали для сімейних (партнерських) пологів, у яких є драбинки, м’яч для вагітних тощо.

В райцентрі Волині планують закрити пологове відділенняВ райцентрі Волині планують закрити пологове відділенняВ райцентрі Волині планують закрити пологове відділенняВ райцентрі Волині планують закрити пологове відділенняВ райцентрі Волині планують закрити пологове відділенняВ райцентрі Волині планують закрити пологове відділенняВ райцентрі Волині планують закрити пологове відділення

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку просять автостоянку для відвідувачів пологового будинку

 

Надрукувати
мітки:
коментарів