Поділитись:

Відвідувачі луцької "Фелічіти" отруїлися соусом

Вівторок, 30 липня 2019, 11:12
Відвідувачі луцької

Причиною отруєння 18 людей у луцькій піцерії "Фелічіта", що на вулиці Винниченка, 2, був сальмонельоз.

Інфекція поширилась через соус на основі сирих яєць. Про це розповіла директорка Волинського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Янко, – пише "Перший". 

Із її слів, розслідування показало, що усі хворі їли вершковий соус, який готують з сирих яєць. Саме він став джерелом інфекційного захворювання сальмонельозу.

"Сприяв цьому ряд порушень протиепідемічного режиму: нерозмежовані процеси обробки сировини, приготування готових страв, відсутнє маркування виробничого інвентаря, порушувались правила товарного сусідства. Це все зробило можливим поширення збудника", – розповідає посадовиця.

"Фелічіта" видалила зі свого меню цей вершковий соус.

"Зараз дуже модно готувати соуси на основі сирих яєць, але ми не рекомендуємо цього робити. Це стосується і майонезу", – зауважила Наталія Янко.

У суботу, 28 липня, заклад запрацював після двотижневої перерви, – розповіла його адміністраторка Мар’яна.

"Ми провели усі профілактичні заходи: експертизи, аналізи, тотальне прибирання та дезінфекцію. Тепер працюємо у звичному режимі. Гості повертаються", – розповіла працівниця піцерії.

Нагадаємо: інформація про отруєння людей у піцерії "Фелічіта" з'явилася 14 липня на офіційному сайті ДСНС України. У компанії "Гранд Персона" підтвердили факт отруєння у піцерії на вулиці Винниченка і вибачилися за інцидент. Заклад одразу закрилиЗа справу взялася поліція. Команда мережі піцерій "Фелічіта" тримала зв‘язок із кожним постраждалим гостем і гарантувала оплатити лікування.

Довідково: 

Власником і засновником мережі ресторанів "Гранд Персона" є Олег Бровін. До цієї мережі входять "Курінь", БАР 11, піцерії "Фелічіта", а також "Бутік салон". Донедавна до цього переліку входило й кафе "Карамель". Його закрили у лютому 2018 року. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів