Прикордонники виявляють підроблені страхові сертифікати на автомобілі

Вівторок, 30 липня 2019, 03:57

Прикордонники виявляти підроблені та недійсні страхові сертифікати на автомобілі водіїв, що перетинають кордон.

У пунктах пропуску на державному кордоні в автоматизованому режимі відбувається взаємообмін даних між базами МТСБУ й інформаційно-телекомунікаційною системою прикордонного контролю Держприкордонслужби, – інформує Державна прикордонна служба України. 

Таким чином, прикордонники під час оформлення громадян, які перетинають державний кордон України автомобілями української реєстрації, одразу на місці перевіряють дійсність страхових полісів. Якщо в базі даних страхового бюро прикордонники виявлять відсутність інформації про укладення відповідного договору, то транспортний засіб не пропускається через кордон.

Так, минулих вихідних підроблені страхові поліси «Зелена карта» виявляли прикордонники в пунктах пропуску Луцького, Мукачівського та Чернівецького загонів.

Зокрема,  в пункті пропуску «Доманове» українець на контроль надав підроблений поліс на автомобіль «Citroën» української реєстрації, а в пункті пропуску «Порубне» інший водій надав фальшиву «Зелену карту» на вантажівку «DAF», теж української реєстрації.

Зазначимо, що Державна прикордонна служба України ще  з лютого 2019 року розпочала перевірку в автоматичному режимі наявності та чинності страхових сертифікатів «Зелена картка» під час перетину кордону на виїзд українськими автовласниками

Зпочатку року прикордонники виявили 84 підроблених та 85 недійсних страхових сертифікатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В «Ягодині» знайшли контрабандні хімікати (фото)