Поділитись:

"ДНК лоха", – Фурса про генетичну особливість українців

Понеділок, 29 липня 2019, 15:51

Економічний експерт Сергій Фурса вважає шахраями людей, які говорять про "особливий український шлях".

Про це він написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Якщо хтось з екрану телевізора говорить вам, що нам потрібен свій український шлях, що нам не підходять рецепти розвинених країн, то знайте, перед вами шахрай. Людина, яка намагається вас обдурити. А з якою вже метою він це робить, думайте самі", – йдеться в дописі.

Зі слів Сергія Фурси, у цьому плані відзначився потенційний майбутній міністр охорони здоров'я Михайло Радуцький. Він заявив, що протоколи інших країн можна брати за основу, але необхідно адаптувати, адже генетичні відмінності в перебігу хвороб у представників різних рас визначають й особливості їх лікування.

"Приходить німець в лікарню з діагнозом – йому антибіотик. Приходить українець – подорожник", – написав він.

Насправді ж, вважає Сергій Фурса, свої протоколи вимагають з інших причин.

"Свої протоколи потрібні тільки для того, щоб впарювати українцям фуфломіцини. Усе. Така ось генетична особливість українців.  ДНК лоха", – зазначив економіст. 

Саме перехід на єдиний протокол був важливою частиною реформи медицини від Уляни Супрун. В підсумку її звинувачують в тому, що вона ще не завершила свою реформу (яка йде за чітким планом) і пропонують особливий шлях лікування для унікальних українців.

Ця модель, пояснює експерт, може бути застосована до будь-яких реформ, передусім економічних. Те ж стосуєтьсі і теми менталітету українців.

"Менталітет, який зникає, варто лише українцю виїхати за межі країни. І якщо в Україні такий носій менталітету порушує правила, проїжджає на червоне світло, паркується де захоче, то в Європі український генетичний код не заважає йому дотримуватися всіх правил і їздити за кермом, як зайчик. В чому різниця? У наявності правил і верховенства права. В Україні він знає, що йому нічого не буде. А в Європі покарання неминуче. От і все. Генетичний код українського менталітету зламаний", – пише Сергій Фурса.

Економіст додає, що коли говорять про те, що шкідливо регулювати українську банківську систему так само, як європейську, то насправді хочуть повернути часи, коли банки не регулювалися, а жили на рефінансування від Нацбанку і кредитували бізнес своїх власників.

Коли забороняють продавати і купувати українську землю, то просто хочуть продовжувати наживатися на сірих схемах і віджимати власників паїв, які не можуть отримати справедливу оцінку своєї власності.

"Вам кажуть, що в Україні, на відміну від усього світу, не працює жорстка монетарна політика і незалежність Нацбанку – зайвий елемент? Просто хочуть знову друкувати гроші. Вам кажуть, що шкідливо для українців мати ринкові ціни? Просто хочуть повернути часи, коли заробляли на різниці, а платив за все бюджет. Вам кажуть, що шкідливо в Україні переходити на безготівковий розрахунок і не можна вимагати від бізнесу установки касових апаратів? Просто хочуть продовжувати возити контрабанду і не платити податки", – йдеться в дописі.

Насправді, зауважив Фурса, українська економіка не унікальна. І українці не унікальні.

"Ми просто бідна країна, яка мало впливає на світову економіку. І така країна не може претендувати на особливий шлях або особливі знання. Тому що єдине, що у нас добре виходить, – це бути невдахами. Ми просто повинні повторити шлях, який пройшла Польща і Словаччина, інші наші сусіди. І не говорити про особливий генетичний код українців. А якщо хтось таке каже, то він просто хоче залишити систему, яка працює неправильно. І навіщо йому це, вже й не так важливо", – резюмував економіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хто платить податки – той лох", – Фурса про відтермінування штрафу для "євроблях"

Надрукувати
мітки:
коментарів
04 квітня 2024
11 березня 2024
27 лютого 2024
22 лютого 2024
31 грудня 2023
25 грудня 2023
16 грудня 2023
10 грудня 2023
07 грудня 2023