Поділитись:

ТОП-5 книг про море від луцької «Фронтери»

Неділя, 28 липня 2019, 12:33

28 липня відзначається День флоту України. Тож «Конкурент» разом із командою ІІ Міжнародного літературного фестивалю «Фронтера», який організовують в Луцьку, підготували добірку книг про море. Серед них – відома класика та філософські історії сучасності.

«Життя Пі» Ян Мартель

Роман-притча, який приніс автору світову славу. Хлопчик Пісцин (Пі) Патель – син власника звіринця. Разом із тваринами вони вирушають у подорож та потрапляють в кораблетрощу. Хлопчику вдається вижити у рятувальній шлюпці з бенгальським тигром, зеброю, гієною та орангутаном. Та чи все так однозначно? Кінцівка точно здивує та змусить ще раз повернутися до цієї історії. До слова, роман екранізований, а фільм здобув не менше нагород, ніж сама книга. 

«Старий і море» Ернест Гемінґвей

Повість – класика літератури й чи не найвідоміша робота автора. Сюжет доволі простий: рибалка Сантьяго вирушає у море. Йому таланить впіймати велику рибу, але відбувається це не просто. Чоловік змагається з твариною, але зрештою акули з‘їдають її і рибалка повертається додому лише зі скелетом. Книга без особливих подій, швидше, меланхолійна. Проте у ній багато філософських роздумів.

«Про море мені розкажи» Ельчин Сафарлі

Роман-спогад, в якому події відбуваються у невеличкому містечку на березі моря. Ця книга спокійна, трішки сентиментальна та мудра. Вона про спогади, дорослішання та прийняття. Сподобається людям, які полюбляють філософські історії та роздуми героїв.

«Море-океан» Алессандро Барікко

Книгу називають найкрасивішим романом сучасної італійської прози. Це водночас пригодницька історія та філософська притча. У центрі – історія дітей, які господарюють у самотньому готелі на березі моря-океану. Хто вони та їх гості й що привело їх на цей берег?

«Танжер» Йван Козленко

В центрі роману – Одеса, тому усім, хто були у цьому містечку, буде вдвічі цікавіше читати. Оресту – молодому богемному хлопцю, пропонують знятися в експериментальному кіно. Проте події розгортаються не так, як він мріяв... 

Фото: з мережі Інтернет

Довідково:

4-6 жовтня у Луцьку відбудеться ІІ Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера», який організовують Мистецьке об'єднання «стендаЛь», Департамент культури Луцької міської ради, громадський діяч Роман Бондарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів