Поділитись:

Села Жабка та Дачне приєднаються до Луцька

Неділя, 28 липня 2019, 06:49

Під час громадських слухань жителі сіл Жабка та Дачне Ківерцівського району проголосували за приєднання до Луцька.

Слухання відбулися в суботу, 27 липня, – пишуть Волинські Новини.

Громадяни проголосували за приєднання їхніх населених пунктів до міста Луцька. Зауважимо, відповідно до процедури, ще мають відбутися засідання Луцької міської ради та Прилуцької сільської ради. Після чого звернення буде направлене у Волинську облдержадміністрацію.

Зазначимо, голова Прилуцької сільради Валентин Арчибасов активно неодноразово блокував рішення депутатів про об’єднання.

Села, що входять до Прилуцької сільської ради, мусять приєднатися до Луцька. У цьому випадку вони отримають державну субвенцію на інфраструктурний розвиток. Коли ж цього не сталося б, то приєднання відбулося б «примусово», в рамках реформи, і тоді грошей від держави громада не отримала б.

Нагадаємо, що приєднання до Луцька Прилуцької сільської ради, що у Ківерцівському районі, могло відбутися ще декілька років тому. Депутати сільської ради 29 вересня 2017-го проголосували за відповідне рішенняпроте на нього наклав вето сільський голова Валентин Арчибасов.

Вважаючи такі дії сільського голови неправомірними в січні 2018 року депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду. 

У березні 2018 року депутати Прилуцької сільради дали знову згоду на об′єднання. Проте сільський голова втретє зупинив дію обєднання з Луцьком. Відтак, депутати Прилуцької сільської ради не ухвалили рішення про надання згоди на об′єднання із Луцьком.  І ось 15 липня під час сесії цей процес депутати Прилуцької сільської ради розпочали від нульової позначки.

У зв’язку з неправомірними діями голови сільської ради Прилуцького в січні 2018 року депутати подали заяви в прокуратуру, поліцію та облраду. Йшлося, наприклад, про те, що голова Прилуцького не виконував рішень сесій і проводив пленарні засідання без достатньої кількості депутатів.

Додамо, що наразі Прилуцька територіальна громада, до якої входять села Прилуцьке, Дачне, Сапогове, Жабка – єдина, що може приєднатися до міста Луцька, адже всі інші суміжні громади утворили власні ОТГ.

Варто зазначити, що усі жителі Прилуцької сільської ради отримають усі права, що й лучани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів