Поділитись:

Відкриття нових центрів для реабілітації атовців недоцільне, – Волинська ОДА

Середа, 25 травня 2016, 18:54
Відкриття нових центрів для реабілітації атовців недоцільне, – Волинська ОДА

Волинська облдержадміністрація вважає створення нових центрів для реабілітації атовців недоцільним, оскільки в області уже успішно фунціонує центр для військових.

У Волинській ОДА розглянули пропозиції обласної ради щодо реабілітаційної та адаптаційної роботи з учасниками антитерористичної операції шляхом створення відповідних центрів.

Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної ради.

Заступник голови ОДА Світлана Мишковець з цього приводу відповідає: "Для організації та забезпечення адресного медичного обстеження, фізичної, психолого-психіатричної реабілітації мобілізованих та демобілізованих осіб в жовтні 2014 року відкрито Центр медичної та психологічної реабілітації для учасників антитерористичної операції на базі лікувально-профілактичного закладу "Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни".

В Центрі передбачені належні умови перебування пацієнтів, забезпечення медикаментами та продуктами. Послугами центру скористались 771 військовослужбовець, на стаціонарному лікуванні перебуває 27осіб. Центр повністю задовольняє потребу в реабілітації учасників АТО.

В центрі здійснюється медична, фізична, психолого-психіатрична, соціально-побутова реабілітація, підготовка до протезування.

Медична реабілітація містить послуги з відновної терапії (фізіотерапії, механотерапії, рефлексотерапії, бальнеотерапії, медикаментозного лікування), відновної хірургії (реконструктивної хірургії, пластичної хірургії, інше), стоматологічного протезування, підготовки до протезування, ортезування.

Фізична реабілітація включає послуги з кінезотерапії (рухом), ЛФК, масажу, психолого-психіатрична - послуги з консультування, психологічної діагностики, психологічної корекції, психотерапії, психіатричної допомоги, в тому числі медикаментозної.

В межах можливостей лікувального закладу здійснюється соціально- побутова реабілітація з елементами розвитку навичок самообслуговування, пересування, орієнтування, спілкування, користування інформацією.

Щотижнево волонтери проводять заняття з арттерапії, запроваджено мистецтвотерапію: відвідування виставок, театральних вистав та концертів.

Окрім цього, у районних та міських лікувальних установах відведені окремі палати для ветеранів війни, у яких проходять лікування та реабілітацію учасники АТО.

Додатково, в рамках реалізації бюджетної програми "Заходи з психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції", відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 № 221 для здійснення заходів з психологічної реабілітації у 2015 році до реабілітаційних установ було направлено 150 учасників АТО. З початку 2016 року на психреабілітацію направлено 22 учасники антитерористичної операції.

Відповідно до вищевикладеного, облдержадміністрація вважає за недоцільне відкриття нових центрів".

Надрукувати
мітки:
коментарів