Поділитись:

Назвали дату першого засідання нової Верховної Ради

Субота, 27 липня 2019, 09:30

В Україні відбулися парламентські вибори 2019, за підсумками якого став відомий склад Верховної Ради нового скликання. Тому ж українці вже очікують, коли нардепи почнуть свою роботу та зберуться на перше засідання.

«Радіо Максимум» зібрало головні дати обов'язкових процедур.

Отож, до 5 серпня 2019 року ЦВК має визнати результати голосування.

  • На 5-й день після цього результати виборів мають офіційно опублікувати в газетах «Голос України» та «Урядовий кур'єр».
  • Упродовж 5 днів після оприлюднення результатів формується підготовча депутатська група, яка діє на засадах тимчасової спеціальної комісії та готує пропозиції щодо організації та проведення пленарних засідань першої сесії Верховної ради. Ця група має визначити порядок розміщення нардепів на першому засіданні, підготувати урочисте засідання, сформувати парламентські комітети.
  • Не пізніше ніж на 20 день після оприлюднення результатів виборів обрані особи подають до ЦВК документи для реєстрації їх народними депутатами України. ЦВК видає тимчасове посвідчення народного депутата України зареєстрованим особам.
  • Не пізніше ніж на 30-й день після оприлюднення результатів виборів Верховна рада нового скликання збирається на нову сесію, під час якої депутати складають присягу на урочистому засіданні.
  • Не пізніше ніж на 7-й день після складання присяги депутати отримують посвідчення і нагрудний знак.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів