Поділитись:

Волинські експерти розповіли, як у новій ВР діятимуть Тимошенко та Порошенко (відео)

П'ятниця, 26 липня 2019, 14:00
Волинські експерти розповіли, як у новій ВР діятимуть Тимошенко та Порошенко (відео)

Партія 5 президента України Петра Порошенка «Європейська солідарність» зібрала 8 % голосів виборців, які, очевидно, конвертує у 23 депутатських мандати. Трохи більше набрала партія «Батьківщина» Юлії Тимошенко, 8,18 %, що дозволить отримати 24 депутатських мандати. Однак, яке місце у новому парламенті займуть фракції Порошенка та і Тимошенко, розповіли волинські експерти – заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Денис П’ятигорець, журналіст, співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ» Тарас Шкітер та член виконавчого комітету Луцької міської ради Ігор Алексєєв.

Свої думки вони висловили під час прямого ефіру головного на Волині суспільно-політичного ток-шоу «Протилежний Погляд LIVE» на 12 каналі.

«Я думаю, що Юлія Володимирівна буде чекати, доки з неба прийде манна небесна і її запросять до участі в уряді. Зрозуміло, що про крісло прем’єр-міністра вона можу забути. На крісло віцепрем’єра чи віцеспікера параменту, я думаю, вона навряд чи погодиться. Але вона буде в очікуванні», – озвучив Денис П’ятигорець.

Також додав, що вона буде чекати, допоки олігархи не будуть скуповувати депутатів обраних від «Слуги народу».

«А там понабирали «і мох, і болото», повірте, і коли вони тільки побачать те, що їм можуть запропонувати люди з першої десятки списку Forbes, то я думаю, що фракція в них посиплеться», – вважає заступник голови Волинської обласної державної адміністрації.

Ігор Алексєєв озвучив свою думку, що Петро Порошенко і Юлія Тимошенко у категоричній формі відмовляться від будь-яких посад, які їм запропонують.

«Вони перейдуть в систему очікування і будуть чекати поки рейтинг «Слуги народу» почне падати. Коли він дійде до певної точки, то на арені ми побачимо Петра Порошенка і Юлію Тимошенко. І в один голос почнуть волати: «А ми ж вам говорили, а ми ж вас попереджали, а тепер всі вони за це відповідають», – переконаний член виконавчого комітету Луцької міської ради.

Своєю чергою Тарас Шкітер погодився із думкою колеги, та вважає, що лідери цих двох партій будуть відмовлятися, щоб не брати на себе жодну відповідальність.

«Але, думаю, що команда Зеленського це розуміє. Вони дуже добре і влучно відповідають на суспільний запит. У суспільстві, ЗМІ, набирає маху хвиля, що за все відповідає Зеленський, «Слуга народу». Я думаю, вони це теж активно аналізують, і, скоріше за все, публічно вони будуть відігрувати, давати певні посади з опозиційних сил, щоб розділити з ними свою відповідальність. Але ті не погодяться», – підсумував Тарас Шкітер.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У «Протилежному Погляді» розповіли, хто може стати головою Волинської облради 

Надрукувати
мітки:
коментарів