Поділитись:

Смороду стало менше, але звернення в лікарню є, – Луцькрада

П'ятниця, 26 липня 2019, 10:38
Смороду стало менше, але звернення в лікарню є, – Луцькрада

Начальниця відділу екології Оксана Тарабанюк повідомила, що за останню добу ситуація щодо смороду дещо стабілізувалася.

За 24 липня отримано 15 звернень з приводу неприємного запаху. Лише половина з них – від мешканців районів, які прив’язані до полів фільтрації. Решта звернень надійшло з інших мікрорайонів міста. Упродовж 25 липня надійшло 17 звернень, з них теж лише половина від мешканців Львівської, Вересневого, ЛПЗ, – інформує Луцька міська рада. 

“Група швидкого реагування” департаменту муніципальної варти під час нічних виїздів не зафіксувала руху автомобілів на полях фільтрації, але на одному із заїздів поряд із поворотом до села Баїв є вільний проїзд для автотранспорту. 

Зі слів Оксани Тарабанюк, упродовж дня було обстежено мулові карти. Дві із них уже засипані, на цих ділянках смороду практично немає, на прилеглі території він не поширюється. Карта, яка ще не до кінця осушена, продукує неприємний запах, тому за сприятливого напрямку вітру він може поширюватися до мікрорайону Вересневе.

Також було проведено виїзди у райони, де на територіях сільгосппідприємств утворено так звані лагуни, від яких за певного напрямку вітру також може поширюватись неприємний специфічний запах. Зокрема, під час громадських слухань учасники повідомляли, що такі об’єкти є у селі Городок, між селами Підлозці та Баківці. Яким саме підприємствам належать ці лагуни, наразі не вдалося встановити. Однак на великій відстані ці запахи розсіюються, а поряд немає житлової забудови, тому вони не чинять негативного впливу на населення і до міста Луцька не доходять.

Оксана Тарабанюк додала, що уже проведено перемовини щодо проведення екологічного аудиту. Таким чином, робота продовжується, міська рада виконує усі взяті на себе зобов’язання.

Начальник управління охорони здоров’я Микола Якимчук повідомив, що за останню добу зареєстровано 2 звернення у медичні установи від батьків щодо розладів дихальної системи у дітей (різь, першіння у горлі).

Зі слів головного інженера КП “Луцькводоканал” Сергія Строка, усі каналізаційно-насосні станції у місті працюють у штатному режимі, жодних аварій чи надзвичайних ситуацій не було.

Наразі тривають роботи із ліквідації джерел смороду: ПрАТ “Гнідавський цукровий завод” проводить засипання мулових карт на полях фільтрації. Очікується, що за два тижні зникне гострий сморід на вулиці Львіській та мікрорайоні Вересневе. Також вирішили, що засідання спецкомісії відбуватимуться двічі на тиждень: щопонеділка та щочетверга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розрулю якнайшвидше", – представник Гнідавського цукрового заводу про сморід

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Сморід у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів
07 квітня 2024
29 березня 2024
27 березня 2024
23 березня 2024
09:53
21 березня 2024
17:46
05 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
16:02
08 січня 2024
12:29