Поділитись:

У Варшаву поставлять електробуси-гармошки на заміну дизельним автобусам

П'ятниця, 26 липня 2019, 06:42

Столиця Польщі вирішила почати позбуватися дизельних автобусів у системі громадського транспорту і розмістила у Solaris замовлення на виготовлення 130 електробусів-гармошок.

Про це повідомляє Finance.ua з посиланням на ITC.ua.

Замовником виступив місцевий оператор громадського транспорту MZA, готовий заплатити за партію електробусів $100 млн (PLN 400 млн). У Варшаву поставлять подовжені електробуси Urbino 18, які розраховані на 47 місць для сидіння.

Електробус Urbino 18 оснащується батареєю ємністю 150 кВт/год із семирічною гарантією, яку можна заряджати з швидкісних зарядних станцій потужністю до 400 кВт (порти розташовані на початку і кінці корпусу – над правою передньою колісною аркою і за останніми дверима) або ж за допомогою розміщеного на даху пантографа. Оператор MZA заявив, що побудує власну мережу зарядок для нових електробусів.

Вся партія вийде на дороги столиці Польщі вже в 2020 році, при цьому екологічно чисті автобуси замінять всі дизельні моделі на так званому «Королівському тракті», де розташовані кілька історичних будівель. Уже через два роки у Варшаві буде налічуватися до 400 автобусів без шкідливих викидів (zero-emissions) або з їх мінімальною кількістю (low-emissions)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький "Богдан" готовий виготовляти електробуси для українських міст

Надрукувати
мітки:
коментарів