Поділитись:

Як без стресу повернутися з відпустки на роботу: поради волинянам (відео)

Четвер, 25 липня 2019, 12:14

Половина літа позаду, і вже велика частина людей, які планували відпустку, встигли відпочити.

Разом з тим з'явилося актуальне питання: як налаштуватися на роботу після теплого морського сонця чи свіжого гірського повітря. Декілька порад про те, як тримати себе в тонусі на роботі після відпочинку, розповіли журналісти Сфера.ТВ. 

Липень – місяць відпусток. Так кажуть не даремно, адже саме цієї пори літа найбільше українців їдуть на відпочинок. Та навіть найдовша і найкраща відпустка закінчується і треба налаштовуватися на робочі будні. Повернення до роботи після відпустки для організму часто буває стресом: постійна втома, розсіяність та навіть нудота і біль голови. Отож, лікарі рекомендують дотримуватися декількох правил для того, аби не виникало питань, як вижити у перший тиждень на роботі після днів неробства та релаксу.

По-перше, обов'язково дотримуватися режиму їжі, – розповіла лікарка Тетяна Кравчук. Крім режиму їжі, дотримуватися треба режиму дня: намагатися прокидатися практично у той
самий час, коли на роботу, але дозволяти собі обідній сон. Для того, аби бути фізично активними – робіть зарядку.

Часто люди припускають, що найкраще відпочити дозволяють короткотермінові "ліниві" відпустки, але насправді відпочивати найкраще щонайменше два тижні.

Зі слів Тетяни Кравчук, правильною є планова відпустка, яка триває близько місяця часу, тоді в людини є час на адаптацію, є час відпочити як головою, так і фізично, щоб нормалізувати свій графік до виходу на роботу.

Не лише у перший робочий день, а й у перший робочий тиждень не навантажуйте себе роботою, складіть план на декілька днів і дотримуйтеся його. А ще починайте планувати наступну відпустку, тоді стимулу працювати буде більше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів