Поділитись:

Керівник Волинської митниці наголосив на потребі реформи

Четвер, 25 липня 2019, 14:50

Вітчизняний бізнес розвивається дуже динамічно, проте зміни у Митний кодекс України, які б враховували ці тенденції, через політичні складові вносяться надто повільно.

Це зауважив виконувач обов’язків начальника Волинської митниці ДФС Андрій Войцещук на зустрічі із суб’єктами зовнішньо-економічної діяльності, виробництва яких зосереджені у місті Нововолинськ, – інформує ГУ ДФС у Волинській області. 

На відміну від схожої зустрічі на митному посту Луцьк, де домінували практичні аспекти випуску у вільний обіг авто з іноземною реєстрацією, пропуску через кордон лісоматеріалів тощо, підприємства Нововолинська більше турбують перспективи запровадження в Україні інституту уповноваженого економічного оператора, системи гарантування транзиту, протидії інтелектуальному тролінгу.

Ініціатор та модератор зустрічі міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков пов’язує саме такий спектр актуальних питань із успішною історією функціонування на території міста вільної економічної зони. На початку тисячоліття тут постали потужні, модерні підприємства з іноземними інвестиціями, які нині продовжують працювати за новітніми технологіями і орієновані у своїй роботі на експорт української продукції до Європи. 

Андрій Войцещук поінформував учасників зустрічі про заходи, які вживала раніше Державна фіскальна служба для гармонізації митних процедур України зі стандартами ЄС. Також він закликав практиків, які майже не щодня працюють з відправкою вантажів, внести свої пропозиції щодо спрощення в технологічному та часовому вимірі процедур митного оформлення. При цьому необхідно пам’ятати про баланс між протидією митному шахрайству та оптимізацією митного контролю – погодилися учасники зустрічі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
25 березня 2024
13:08
21 березня 2024
19 березня 2024
13 березня 2024
08 березня 2024
13:45