Що туристу привезти з Луцька? ТОП-13 сувенірів

Середа, 31 липня 2019, 20:00

Не можна просто так навідатися до Луцька і не захопити звідси сувенір. Бо ж чим ви доведете, що були у древньому місті? Тим паче, що гостинець на пам’ять про Лучеськ може бути практичним, смачним та навіть хмільним.

«Конкурент» підготував підбірку речей, які можна привезти з Луцька туристу.

І першою локацією для покупок стає Центр туристичної інформації та послуг на вулиці Сенаторки Левчанівської, 2. Він розміщений на пішохідній вулиці Лесі Українки неподалік від замку Любарта.

СВІТШОТИ ТА ФУТБОЛКИ

У центрі можна придбати одяг з луцькими надписами різного ґатунку. Тут можна знайти теплі кофти з довгими рукавами та футболки з оригінальними зображеннями.

Найдорожчі тут теплі кофти, які коштують до 500 гривень.

ЕКО-СУМКИ

Сумки з натуральних тканин з логотипом міста служитимуть замість пакетів. Вони є різної цупкості та розмірів. Витратите на одну сумку трішки більше сотні гривень.

КРУЖКИ

На момент підготовки матеріалу в центрі було дві кружки з двома різними зображеннями. Їхня ціна – 95 та 110 гривень. Кажуть, що чай з кружок із зображенням на луцьку тематику смачніший)

ЗАМОК НА ДОЛОНІ

Закарбувати в’їзну вежу Луцького замку в пам’яті, на фото чи 200-гривневій купюрі – мало. Візьміть ще авторську статуетку з глини Анатолія Філозофа. Ціна – від 85 гривень.

ПЛЯШКА ДЛЯ ВОДИ

У Центрі турінформації ви також можете придбати брендовану пляшку для води. Сюди поміститься пів літри рідини, а в додачу – зручний чохол.

БРЕЛОК

Гасло міста – «Луцьк – приємне відкриття» – викарбуване на брелоку. Вартість милого сувеніра – 70 гривень.

МАГНІТИК

Який же ж турист без магнітиків про місто, які можна подарувати друзям, родичам та й собі вчепити на холодильник? Тут магнітиків – до кольору до вибору, тому шукайте свій.

Це далеко не всі товари, які є у Центрі турінформації, але зараз перейдемо вулицею Лесі Українки до центральної частини міста, на Театральний майдан. Тут одразу повернемо ліворуч і вже за 50 метрів побачимо вивіску «Медової хати» (Богдана Хмельницького, 1, поруч із Палацом культури міста). Заходьте, адже тут сховані смачні та навіть хмільні сувеніри.

ЛУЦЬКА МАРМУЛЯДА

Волинські медівники підготували смачнезну медову пасту, яка є різних смаків та не може не сподобатися. Ціна виробу – від 40 гривень.

ВОЛИНСЬКІЙ ПИВНІ МЕДИ

У «Медовій хаті» можна придбати медові напої різного ґатунку. Деякі з них міцніші, інші нагадують бальзам. Але всі вони солодкі та мають в основі мед. Оригінальні етикетки із зображенням Луцького замку не викличуть сумнівів: ви таки побували на Волині. Ціни – від 120 гривень.

ЛУЦЬКІ ПРЯНИКИ

Місцевий хлібзавод «Теремно» також має в асортименті сувенірну продукцію – оригінальні пряники під назвою «Луцький сувенір». Виріб коштує 50 гривень і вони теж продаються у «Медовій хаті».

А тепер спустимося трішки вниз вулицею Винниченка, що розташована між центральним універмагом та приміщенням поліції. Ліворуч турист побачить ательє шоколаду «Шоконель». Заходьте і не забудьте, за чим йшли, бо тут і справді море смаколиків.  

ШОКОЛАДНИЙ ЗАМОК

Серед усієї продукції ми відшукали тут плитки шоколаду, які мають зображення замку Любарта. Вони є різної форми та смаків. Від величезної плитки шоколаду до невеличкої, ціна якої починається від 15 гривень.

Переходимо дорогу та спускаємо вниз вулицею Винниченка. Одразу після містка ви побачите магазинчик із фірмовими волинськими цукерками.

ВОЛИНСЬКІ СОЛОДОЩІ

Цукерки цікаві тим, що в них вдосталь горіхів та сухофруктів. Є коробки різної ваги із зображенням Луцького замку чи надписом «Волинські солодощі». Ціна набору – від 60 гривень.

ЛУЦЬКА КНИГА

Тепер ми пропонуємо піднятися вверх вулицею Винниченка, перейти дорогу та зайти в книгарню «На Волі», що поруч бібліотеки для юнацтва. В цьому приміщенні є також осередок книжок про Луцьк, його історію, легенди та найцікавіші факти.

Це далеко не всі сувеніри міста. Тож відкривайте для себе Луцьк, шукайте лише приємні враження та приїжджайте ще.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: