Поділитись:

В Україні хочуть зробити обов'язковими "парковки" для дитячих візочків

Середа, 24 липня 2019, 04:37

Мінрегіон має намір зробити обов'язковим встановлювання спеціально обладнаних місць для дитячих візків у лікарнях, поліклініках, школах, дитячих садках, торгово-розважальних центрах і супермаркетах, кафе, ресторанах та інших громадських закладах.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лева Парцхаладзе, відповідна ініціатива міститься у змінах до державних будівельних норм.

"Ми повинні робити навколишній простір доступним і зручним для кожного, зокрема і для батьків з маленькими дітьми у візках. Якщо облаштувати у нашому громадському просторі організовані місця для паркування колясок – в першу чергу, біля лікарень /поліклінік, біля шкіл /дитсадків або магазинів, то це не завдасть особливих труднощів власникам, а для самих батьків буде особливою зручністю. У багатьох країнах Європи це працює, і ми буде запозичувати такий досвід. Тому зараз вивчаємо можливість внести відповідні зміни до ДБН", – розповів заступник міністра.

Парцхаладзе зазначив, що сьогодні є великий попит у суспільстві на облаштування таких паркувальних місць для дитячих візків.

«Наприклад, майже всі з 1700 користувачів Facebook, які взяли участь в опитуванні, погодилися, що в Україні потрібно якомога більше організованих "парковок" для дитячих візків. Крім цього, вони наголосили на необхідності облаштування достатньої кількості комфортних громадських туалетів, які були б оснащені сповивальним столиком для немовлят», – повідомив він.

При цьому Парцхаладзе зазначив, що обов'язковість облаштування сповивального столика для немовлят у громадських вбиральнях та належної кількості універсальних туалетів вже міститься в ДБН "Інклюзивність будівель і споруд", яка набула чинності і діє з 1 квітня цього року.

Довідка. Державні будівельні норми (ДБН) – обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні хочуть змінити вимоги до дитмайданчиків

Надрукувати
мітки:
коментарів
09 вересня 2022
28 грудня 2021
01 грудня 2021
15 вересня 2021
26 травня 2021
01 квітня 2021
18 лютого 2021
10:00
09:00
25 січня 2021
18:00
04 січня 2021
20:30