Поділитись:

Безкоштовні обстеження в Луцьку: у 6 хворих виявили гепатит

Вівторок, 23 липня 2019, 20:26
Безкоштовні обстеження в Луцьку: у 6 хворих виявили гепатит

У Луцьку пройшла акція громадського здоров'я з обстеження на гепатит С та ВІЛ. Сьогодні, 23 липня, в мобільній лабораторії, що працювала на Театральному майдані міста, обстежили 80 лучан на вірусний гепатит С та ВІЛ.

Як інформує прес-служба Волинського обласного центру громадського здоров'я, 6 результатів експрес-тестів виявилися позитивними на гепатит С, людей скерували на дообстеження. ВІЛ-інфекції не виявлено.

Всесвітній день боротьби з гепатитами (World Hepatitis Day) відзначається 28 липня. В Україні рівень захворюваності на вірусні гепатити В і С називають "тихою" або "прихованою" епідемією.

Зі слів директора обласної інфекційної лікарні, лікаря-інфекціоніста Руслана Морочковського, щороку в медустанові реєструють 100-150 випадків захворювання. Віруси гепатиту В і С – стійкі в навколишньому середовищі: гепатит В у 100 разів стійкіший, ніж ВІЛ; гепатит С – в 30 разів.

Вакцини від гепатиту С на сьогодні не розроблено, проте існує ефективна імунопрофілактика від гепатиту В. Згідно з Національним календарем щеплень, діти отримують три дози вакцини на першому році життя. Також можуть вакцинуватися і дорослі. Консультації щодо щеплення під час обстеження сьогодні надавала сімейна лікарка, регіональна координаторка ГО "Батьки за вакцинацію" у Волинській області Мар'яна Дмитрук.

Акція відбулась за підтримки МБФ "Альянс громадського здоров"я", БФ "Шанс", Волинської обласної інфекційної лікарні, а також Волинського обласного центру профілактики та боротьби з ВІЛ-СНІДом.

Безкоштовні обстеження в Луцьку: у 6 хворих виявили гепатитБезкоштовні обстеження в Луцьку: у 6 хворих виявили гепатитБезкоштовні обстеження в Луцьку: у 6 хворих виявили гепатитБезкоштовні обстеження в Луцьку: у 6 хворих виявили гепатитБезкоштовні обстеження в Луцьку: у 6 хворих виявили гепатит

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де на Волині працюватиме пересувний мамограф?

Надрукувати
мітки:
коментарів