Поділитись:

"Вас роздягнуть до нитки, лохи", – журналіст про вибір українців

Вівторок, 23 липня 2019, 16:30
«Вас роздягнуть до нитки, лохи», – журналіст про вибір українців

В українців кріпацтво в крові, в генах і в ментальності. І з новою владою нічого не зміниться. 

Про це зазначив журналіст Олег Єльцов на своїй сторінці у Facebook. Зокрема, він порівнює те, що відбувається в Україні сьогодні із подіями в Росії, які почалися після правління Горбачова. 

"За влучним зауваженням Черномирдіна: що в Росії не роби, а виходить КПРС. Слов'яни нарешті отримали свободу, але не знали, що з нею робити. І не вперше. Столипін теж прагнув дати свободу кріпаком, але погано закінчив, саме в Києві. Як символічно...  Із запізненням і в Україні трапився бунт кріпаків. Майже три десятки років під палицею "західних партнерів" ми намагалися будувати подобу цивілізованого суспільства. Але так і не зрозуміли , навіщо воно нам, як воно працює і що може дати нашим нащадкам. Як діти малі, ми бажали все і відразу, не бажаючи і не вміючи працювати, як громадяни успішних країн", – зауважив Олег Єльцов. 

Із його слів, українці усі провини звалюють на президентів, депутатів, міністрів і глав адміністрацій, не здогадуючись, що вони – це і є народ.

"Ми всі сподівалися, що з обранням нового президента смороду в ліфтах стане менше. Але з кожним роком і президентським терміном сморід ставав дедалі нестерпнішим, а потім і старенькі ліфти почали ламатися, адже їх ніхто і не думав лагодити. Нарешті прийшов президент, який спробував щось кардинально поміняти, але не зміг. Тому що ми не захотіли. Чи не захотіли мінятися самі. Ми вимагали негайно відмити всі наші ліфти, а ті, що зламалися, полагодити до завтрашнього дня. Але ми не хотіли платити податки на зарплати ліфтерам. Навіщо, адже держава їх вкраде! Тому краще вкрасти їх у держави і в ліфтерів, як її уособлення. Так, на відміну від російських кріпаків, ми навчилися бунтувати. Але у нас нема їхнього імперського і державного досвіду. Ми не змогли побудувати державу", – зауважив журналіст. 

Відтак, зневірившись, українці вирішили зламати всю систему до підстави, поміняти правила гри, вибравши нових людей: шоу-менів, блогерів, весільних фотографів, коучів тощо. Але, зазначив Олег Єльцов, таки знову вирішили не змінюватися, делегувавши право і обов'язок поліпшити життя доброму цареві і боярам.

"У нас дуже коротка пам'ять, а новому поколінню просто нічого згадати – міленіали не читають книг, особливо з історії. Зате вони напам'ять знають історію гоблінів і хобітів. Але в ній нічого немає про експеримент з дощенту зруйнованим світом, який був проведений 102 роки тому в сусідній імперії. Зараз там, нічому не навчившись, той же експеримент повторюють – гени залишилися ті ж. І, здається, ми вирішили в ньому знову взяти участь. Що ж, готуйтеся: "чорні воронки" вже виїхали за вами. Тих, хто готовий до співпраці з новою владою, повинен засмутити: для всіх колабораціоністів місць в окупаційних адміністраціях не вистачить. Дуже скоро центр управління знову переміститься в Москву – там будуть ухвалювати рішення", – написав журналіст. 

Він зауважив, що генетичний код не змінюється протягом життя одного покоління. В українців кріпацтво в крові, в генах і в ментальності. Зміни відбуваються дуже повільно, на це потрібні століття. 

"Надії на те, що в нових облич у владі інша ментальність, ілюзорні. Кріпак, який отримав владу, "з грязі - в князі", буде намотувати парчеві онучі і красти все, до чого дотягнеться, падлючити і грубіянити, бо за розумінням холопа, це його священне право, дароване посадою. Надії, що всі ці весільні фотографи і "мамахохотали" постараються або зможуть зробити щось корисне для виборця, смішні. Ті, кого ви вибрали, – ніхто. А за кожним із них стоять досвідчені-биті злодюги, які нагуляли капіталець за часів, коли за володіння першим мільйоном конкурентів слід було вбивати. Думаєте, вони наїлися і змінили звички? Вас роздягнуть до нитки, лохи!" – завершив свій допис журналіст. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хто платить податки – той лох", – Фурса про відтермінування штрафу для "євроблях"

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ ПРО Парламентські вибори 2019

Надрукувати
мітки:
коментарів