Поділитись:

В Україні з'являться парковки для дитячих візочків

Середа, 24 липня 2019, 08:24

Мінрегіон пропонує внести зміни в ДБН, щоб у громадському просторі проектувалися організовані місця для дитячих візочків.

Про це розповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – повідомляє Урядовий портал.

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України ініціює внесення змін у державні будівельні норми, щоб у громадських місцях проектувалися спеціально обладнані місця для дитячих візочків, а саме біля лікарень, поліклінік, шкіл, дитячих садків, торгово-розважальних центрів та супермаркетів, кафе, ресторанів та інших громадських закладів.

“Якщо влаштувати у нашому громадському просторі організовані місця для паркування візочків – у першу чергу, біля лікарень/поліклінік, біля шкіл/дитсадків, або магазинів, то це не завдасть особливого клопоту власникам, а для самих батьків буде особливою зручністю”, – сказав він.

Сьогодні великий попит у суспільстві на облаштування таких паркувальних місць. Для прикладу, більшість з 1,7 тисячі користувачів Facebook, які взяли участь в опитуванні на його сторінці, погодилися, що в Україні потрібно якомога більше організованих “парковок” для дитячих візків. Крім цього, вони наголосили на необхідності влаштування достатньої кількості комфортних громадських вбиралень, які були би облаштовані сповивальними столиками для немовлят. До речі, обов’язковість влаштування сповивальних столиків для немовлят у громадських вбиральнях та належної кількості універсальних туалетів вже міститься у ДБН “Інклюзивність будівель і споруд”, які набрали чинності і діють з 1 квітня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 лютого 2024
11:02
08 лютого 2024
27 січня 2024
27 травня 2023
21 квітня 2023
23 березня 2023
16 березня 2023
02 березня 2023
20 лютого 2023
08 лютого 2023