Поділитись:

Фудкорти, лаундж-бари, паби: в уряді оновлять норми проектування закладів харчування

Вівторок, 23 липня 2019, 11:51
Фудкорти, лаундж-бари, паби: в уряді оновлять норми проектування закладів харчування

фото ілюстративне

В Україні оновлюють державні будівельні норми щодо проектування підприємств харчування: ресторанів, кафе, барів та інших громадських закладів харчування. Зокрема, у нових нормах пропонується ввести сучасну класифікацію таких об’єктів на заміну старій радянській.

Про це сказав заступник Міністра регіонального, розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – повідомляє Урядовий портал.

«З’являється багато нових цікавих закладів різного формату. Проте їх проектування у чинних нормах ДБН ніяк не визначається. До чого це може привести? До порушень в облаштуванні приміщень, проведенні комунікацій, дотриманні санітарних вимог. А це важливо робити, адже це безпека, якість приготування страв і наше з вами здоров’я. Тому ми вирішили повністю переглянути всю існуючу типологію закладів харчування, осучаснити її та прописати вимоги до правильного влаштування», – зазначив він.

Сьогодні у чинних ДБН щодо закладів харчування містяться лише такі їх різновиди: ресторани-бари, кафе, кав’ярні, кафе-бари, кафе-пекарні, кафетерії, закусочні (шинки, пельменні, вареничні, піцерії, котлетні, млинцеві і т.д.), бари, нічні клуби, пивні зали, їдальні, буфети тощо. Проте зовсім не визначені такі сучасні заклади, як фастфуд, вулична їжа (стрітфуд), фудкорти, лаундж-бари, бургерні, кондитерські, паби, суші, детокс, спорт та smoky-бари та інші.

Крім цього, в чинних нормах не врегульовано питання можливої зміни/перекваліфікації одного різновиду закладу в інший. Наприклад, ресторану у кафе, бар або паб. Це також створює складнощі та може провокувати порушення в облаштуванні нових приміщень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
03 квітня 2024
13:45
28 березня 2024
25 березня 2024
15:05
15 лютого 2024
10 лютого 2024
21 січня 2024
19:30
02 січня 2024
18 грудня 2023
10 грудня 2023