Поділитись:

РНБО відреагувала на розблокування російських соцмереж

Понеділок, 22 липня 2019, 21:05

Через збільшення кількості повідомлень про ймовірне розблокування на території України російських соцмереж "Вконтакте" та "Одноклассники" у Раді нацбезпеки і оборони України пояснили механізми застосування, скасування, внесення змін та контролю за виконанням санкційних обмежень.

Про це йдеться на сайті РНБО,

Нагадаємо: в липні 2019 року в Луцьку стали доступнішими російські сайти, які були заблоковані Указом президента України Петра Порошенка № 133/2017  про введення проти ряду фізичних і юридичних осіб персональних економічних санкцій та інших обмежувальних заходів, який набув чинності 17 травня 2017 року.

Як зазначається  у повідомленні РНБО, відповідно до Закону України «Про санкції», рішення з питань застосування, скасування або внесення змін до санкцій ухвалюються Радою національної безпеки і оборони України виключно на підставі пропозицій Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України та Національного банку України.

Окрім того, реалізацію та моніторинг ефективності введених у дію указами Президента санкцій, відповідно до рішень РНБО України, здійснює Кабінет Міністрів України разом із Службою безпеки України та Національним банком України.

«Реагуючи на ситуацію, що склалася в інформаційному полі, Секретар РНБО України Олександр Данилюк у порядку контролю за виконанням рішень РНБО звернув увагу зазначених державних органів на необхідність забезпечення неухильного додержання санкцій та моніторингу їх ефективності до завершення терміну їх дії або скасування в установленому законом порядку». – повідомили в РНБО,

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рік без Вконтакте: що змінилося в Україні  

Надрукувати
мітки:
коментарів