Поділитись:

На Волині майже сотні дільниць може не вистачити бюлетенів

Неділя, 21 липня 2019, 17:28

На Волині 96 виборчих дільниць отримали на 1-64 бюлетенів для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі менше, ніж виборців у списку. Про це стало відомо після аналізу спостерігачами ОПОРИ протоколів окружних виборчих комісій про передачу бюлетенів дільничним виборчим комісіям.

З’ясувалося, що низка дільниць отримала меншу кількість бюлетенів, ніж кількість виборців у списку на день складення протоколів, повідомляють в організації.

Зокрема, в окрузі 19 таких дільниць 26. Таким чином, «нестача» тут коливається від 1 до 26 бюлетенів.  В окрузі №20 17 таких дільниць. Таким чином, «нестача» тут коливається у межах 1-13 бюлетенів.

В окрузі №21 дільниць із «дефіцитом» бюлетенів, тобто таких, яким передали бюлетенів менше, виявили 30. Тут на дільницях «бракує» від 1 до 64 бюлетенів.

В окрузі №23 дільниць, яким передали менше бюлетенів, ніж на день передачі, було осіб у списку виборців - 22. На переважній більшості бракує 1-4 бюлетенів, однак рекордний показник - 33 бюлетені.

В окрузі №22 лише одна дільниця з «різницею» бюлетенів. На ДВК № 071070 передали 136 бюлетенів при 138 виборцях у списку.

Зауважимо, що також по області понад три десятки дільниць отримали таку саму кількість бюлетенів, як і кількість виборців у списку виборців. Йдеться переважно про малі виборчі дільниці. Тож якщо там проголосувати прийдуть усі виборці, у разі якщо хтось «зіпсує» бюлетень, замінити його буде нічим. 

Відповідно до частини 8 статті 80 Закону України «Про вибори народних депутатів України» виборчі бюлетені для голосування у загальнодержавному окрузі та в одномандатному окрузі для кожної виборчої дільниці кожного одномандатного округу виготовляються у кількості, що на 0,5 відсотка перевищує кількість виборців, які включені до списку виборців на відповідній виборчій дільниці відповідного одномандатного округу, з можливим відхиленням зазначеної кількості з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів у межах поліграфічного листа при їх виготовленні.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів