Поділитись:

Виборчі комісії в Луцьку та на Іваничівщині «забули» вести протоколи

Неділя, 21 липня 2019, 15:27
Виборчі комісії в Луцьку та на Іваничівщині «забули» вести протоколи

На Волині в ДВК №070201 (ОВО №19) під час ранкового засідання комісія не вела протоколів, а також не оголошували інформації про кількість отриманих бюлетенів. У ДВК №071053 (ОВО№22) вели протоколи про підрахунок голосів, однак не вели протоколу ранкового засідання.

Про це повідомляє ОПОРА.

Дільниця №070201 розташована у селі Стара Лішня Іваничівського району. Приміщення для голосування – фойє школи, де ДВК й розпочала ранкове засідання. Однак у його ході не вели жодного із протоколів. Вже після початку голосування голова комісії та секретар вирушили до приміщення учительської, аби писати протоколи.

Також під час ранкового засідання про діставання бюлетенів із сейфа, де їх охороняв поліцейський, оголосили присутнім, та віднесли їх до приміщення для голосування. За словами спостерігачки, на засіданні ДВК не оголошувала про кількість бюлетенів. Тож вона дізналася цифри, лише запитавши про них  у комісії.

Також  контрольні талони під час ранкового засідання вирушили підписувати до учительської. Тож спостерігачка ОПОРИ із власної ініціативи також пішла туди, аби прослідкувати за ситуацією.

У ДВК №071053 у Луцьку натомість вели протоколи про підрахунок голосів. Коли на дільницю завітав спостерігач ОПОРИ, з’ясувалося, що комісія не має протоколу ранкового засідання.

Відповідно до частини 6 статті 84 Закону України «Про вибори народних депутатів України» голова дільничної виборчої комісії відкриває сейф (металеву шафу) з виборчими бюлетенями і на підставі витягу із протоколу окружної виборчої комісії про передачу виборчих бюлетенів дільничній виборчій комісії або акта (актів), зазначеного у частині дванадцятій статті 82 цього Закону, оголошує кількість виборчих бюлетенів, отриманих дільничною виборчою комісією окремо по загальнодержавному та одномандатному округу. Ця кількість вноситься секретарем виборчої комісії до відповідного протоколу дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, а також фіксується у протоколі засідання комісії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів