Поділитись:

Вибори на Волині: дільниця самостійно вирішила переселитися

Неділя, 21 липня 2019, 08:37
Вибори на Волині: дільниця самостійно вирішила переселитися

На Волині спостерігачка ОПОРИ не змогла потрапити на ранкове засідання дільничної виборчої комісії спецдільниці у місті Ківерці, оскільки члени комісії вирішили працювати в іншому приміщенні, повідомили в організації. Замість фізіотерапевтичного відділення, де міститься табличка, комісія «засідає» в актовій залі.

На спецдільницю №070341 у місті Ківерці (округ №23), яка міститься у будівлі Ківерцівської центральної районної лікарні, до часу початку ранкового засідання (7:15) не змогла потрапити спостерігачка ОПОРИ. Вона заздалегідь прийшла до приміщення, однак воно виявилося зачиненим. Згодом спостерігачка таки зайшла всередину і знайшла вивіску ДВК. Однак членів комісії на місці не було, адже фізіотерапевтичний кабінет був зачиненим.

ОПОРА з’ясовувала ситуацію в окружній виборчій комісії. Голова ОВК пообіцяв з’ясувати ситуацію та перетелефонувати. Як повідомив він за кілька хвилин, ДВК у лікарні, працює, однак у приміщенні актової зали.

Таким чином, станом на 7:50 спостерігачка не змогла потрапити на ранкове засідання ДВК.

Зауважимо, що на офіційному сайті ЦВК станом на 07:50 21 липня вказано, що ДВК розміщена саме у фізіотерапевтичному кабінеті.

Вибори на Волині: дільниця самостійно вирішила переселитися

Відповідно до частини 3 статті 83 Закону України «Про вибори народних депутатів України», дільнична виборча комісія у день голосування не раніш як за 45 хвилин до початку голосування проводить підготовче засідання. На початку засідання усі присутні оглядають стрічку, якою було опечатано сейф (металеву шафу), де зберігаються виборчі бюлетені.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів