Поділитись:

Смердить не лише у Луцьку, – головна екологиня Оксана Тарабанюк

П'ятниця, 19 липня 2019, 17:04
Смердить не лише у Луцьку, – головна екологиня Оксана Тарабанюк

Заступник голови правління з питань сировини Олександр Нетішин вперше публічно підтвердив, що джерелом смороду, який поширюється в районі вулиць Львівської та ДПЗ, є неочищені рідини, які зливаються на поля фільтрації.

Про це під час ефіру ток-шоу «Протилежний погляд LIVE» на 12 каналі повідомила начальник відділу екології Луцької міської ради Оксана Тарабанюк.

«Четвертий рік місто бореться з цим смородом. І у 2017 році була аналогічна ситуація. Зі слів Олександра Нетішина, це був колапс. Тому що проектанти не врахували оцей важливий негативний вплив відходів біотанольного виробництва. І, на жаль, ми не єдині. Ця проблема відстежується в багатьох точках на карті України. І проблеми там – аналогічні», – під час виступу сказала Оксана Тарабанюк. 

У 2016 році, коли почало працювати біотанольне виробництво, сукупний викид забруднюючих речовин в повітря становив 7,8 тонн, з яких 7,4 тонни – Гнідавського цукрового заводу, 0,3 тонни – СКФ «Україна». Про це повідомила екологиня, опираючись на статистичні дані. З її слів, у 2017 році цукровий завод дав в атмосферу міста 12,8 тонн аміаку – речовини, яка є зараз однією з ознак смороду. СКФ  «Україна» – 0,3 тонни.

«У 2018 рік Гнідавський цукровий завод перереєстровуються в район, тоді вже не потрапляє до нас статистика про їхні викиди. І ми знову маємо 0,3 тонни аміаку. Ми їх не бачимо, але ми їх чуємо. Страждають лучани і звертаються до міської ради вирішити цю проблему. Хоча це – проблема підприємства, яке повинно дотримуватися норм природоохоронного і санітарного законодавства. І якщо вони його порушують, то контролюючі органи повинні їх змусити вжити заходів для припинення забруднення довкілля. Ми ніяким чином не лобіюємо питання чи намагаємося зупинити діяльність  будь-якого заводу, але страждають люди», – зазначила Оксана Тарабанюк.

Каже, що дуже багато дзвінків щодня і люди звинувачують у цьому міську раду. Тому була організована така широка інформаційна кампанія і була залучена громадськість, яка дуже допомогла у цьому році.

 

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Сморід у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів