Поділитись:

НАБУ проводить обшуки в «Богдан Моторс»

П'ятниця, 19 липня 2019, 14:02
НАБУ проводить обшуки в «Богдан Моторс»

Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП здійснюють обшуки у приміщеннях ПАТ «Автомобільна Компанія «Богдан Моторс», в тому числі в клубі «5 елемент», у справі щодо розтрати держмайна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України у 2015-2018 роках.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Слідча дія санкціонована і проводиться в ході розслідування розтрати державного майна в особливо великих розмірах службовими особами Міноборони України та Генштабу ЗСУ України, які у 2015-2018 рр, на думку слідства, незаконно внесли до державного оборонного замовлення спеціальний автомобільний транспорт та здійснили його закупівлю за завищеними цінами», – йдеться у повідомленні. 

Попередня правова кваліфікація справи – за ч. 5 ст. 191 КК України. 

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ здійснюють з квітня 2018 року. Наразі це вся інформація, яку можуть повідомити з огляду на необхідність збереження таємниці слідства.

Нагадаємо: колишній перший заступник секретаря РНБО та фігурант розслідування про розкрадання в "Укроборонпромі" Олег Гладковський повернувся на роботу керівника корпорації «Богдан».

Як повідомили у пресслужбі корпорації «Богдан Моторс», у зв’язку із перебуванням за кордоном Олег Гладковський не зможе прибути у зазначений час в п’ятницю, 19 липня, на зустріч в НАБУ.

«Детектив у визначений законом спосіб попереджений. Одразу після повернення в Україну, в разі необхідності, Олег Володимирович з’явиться до детектива НАБУ», – зазначається у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцький "Богдан" купував у Росії двигуни для херсонських тролейбусів (відео)

Надрукувати
мітки:
коментарів