Поділитись:

В українських судах хочуть відмовитися від металевих ґрат

П'ятниця, 19 липня 2019, 08:50

В Україні хочуть скасувати застарілу норму щодо влаштування металевих ґрат для утримання підсудних під час судового процесу в залах засідань, адже всі українські суди вже перейшли на утримання підсудних у спеціальних захисних огорожах з металу та скла.   

Про це розповів заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе, – повідомляє Урядовий портал.

«У жодному сучасному європейському чи американському суді ви навряд чи побачите жахливі металеві ґрати, у яких утримуються підсудні під час проведення судових засідань. Україна теж пішла цим цивілізованим шляхом. Проте в чинних будівельних нормах досі містяться застарілі вимоги щодо влаштування обов’язкового металевого огородження для підсудних у залі засідань. Тому одна з пропозицій змін – виключити норматив щодо металевих ґрат та передбачити обов’язковість захисної металевої конструкції, облаштованої  ударотривким  або навіть куленепробивним склом», – зазначив він.

Крім цього, у разі розгляду особливо резонансних справ пропонується посилювати заходи безпеки для учасників судового процесу, зокрема обов’язково передбачати облаштування хоча б однієї зали судового засідання додатковою перегородкою зі скла та металу, яка відокремлюватиме місця для відвідувачів від місць для складу суду та утримання підсудних.

Також запропоновано суттєво переглянути вимоги до облаштування сучасних та безпечних конвойних приміщень (камер/боксів) для тримання підсудних під вартою до і після судових засідань. Особливо у частині, що стосується площі цих приміщень, вентиляції, освітлення, забезпечення питною водою тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
26 березня 2024
15:46
22 березня 2024
20 березня 2024
09:47
16 березня 2024
15 березня 2024
14 березня 2024