Будинок любові і мрій: у Луцьку відкрили перинатальний центр

Четвер, 18 липня 2019, 16:33

У Луцьку урочисто відкрили КП «Волинський обласний перинатальний центр», на будівництво якого знадобилося довгих 18 років. Червону стрічку урочисто розрізали у четвер, 18 липня.

Перинатальний центр – велика сучасна будівля з найсучаснішим лікувальним обладнанням, яка знаходиться  поряд з обласною дитячою лікарнею. Перших пацієнтів тут готові приймати уже на початку серпня.

Голова Волиньради Ігор Палиця подякував Борису Клімчуку, який зародив ідею будівництва.

Очільниця перинатального центру Ірина Горавська зазначила, що заклад розрахований на 3 тисячі пологів у рік та 200 відвідувань в зміну. Заклад складається з акушерсько-гінекологічного стаціонару та поліклінічних відділень. У стаціонарному корпусі розташовані відділення екстрегенітальної патології, патології вагітності, гінекологічне, відділення анестезіологї та інтенсивної терапії новонароджених, анестезіології та інтенсивної терапії для жінок.Є сучасні операційні зали, 11 сучасних індивідуальних пологових залів з двома акушерськими відділеннями.

«На це все було виділено 228 мільйонів гривень, з них 117 – з обласного бюджету. Майже 10 мільйонів виділив фонд ВіктораПінчука і мільон – фонд «Тільки разом» Ігоря Палиці. Висловлюю слова подяки всіх, хто залучився до цього проекту», – сказала Ірина Горавська.

Вона зазначила, що девізом центру є тепер те, щоб кожна мама, яка приходить у цей заклад, виходила щасливою.

Привітали присутніх тимчасово виконуючий обов’язки голови ОДА Олександр Киричук, генеральний директор ПраТ «Луцьксантехмонтаж №536» Ігор Чорнуха, директор фонду Віктора Пінчука Вікторія Чернявська  та митрополит Луцький і Волинський Михаїл, який освятив приміщення центру.

Після урочистого відкриття присутнім показали перинатальний центр зсередини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Волинський перинатальний центр: історія будівництва в інфографіці

 У Луцьку освятили перинатальний центр

Перинатальний центр на Волині – під загрозою затоплення

На добудову перинатального центру в Луцьку потрібно 100 мільйонів