Поділитись:

Луцький сморід "дійшов" до президента

Четвер, 18 липня 2019, 13:17
Луцький сморід «дійшов» до президента

фото ілюстративне

На сайті президента з'явилася петиція з вимогою запобігти екологічній катастрофі в місті Луцьку та на прилеглих територіях.

Звернення зареєстрував Олександр Герасимчук 15 липня 2019 року.

Автор зазначає, що в Луцьку та на прилеглих територіях склалася катострофічна ситуація зі станом повітря. Вміст аміаку, сірководню, оцтової кислоти місцями в десятки разів перевищує допустимі норми. Періодично, а місцями постійно, відчуваються неприємні запахи, характерні для зазначених речовин.

Олександр Герасимчук зауважує, що проблема зявилася ще в 2016 році і набула небезпечного масштабу в червні 2019 року.

"Причини забруднення повітря достовірно не встановлені на даний час. Їх пов'язують з діяльністю заводу з виробництва біоетанолу "Біо Пек" та зливанням мелясної барди на фільтраційні поля Гнідавського цукрового заводу. Звинувачують також інші підприємства, окремих мешканців, застарілі очистні каналізаційні споруди. Проблема системно не вирішується, а лише епізодично вживаються якісь заходи", – йдеться у петиції.

Автор додає, що хоч вирішення проблем такого масштабу повинно здійснюватись на регіональному рівні і не належить до компетенції президента, та втручання вищого керівництва держави може значно прискорити виявлення причин забруднення, усунення його наслідків, встановлення та притягнення до відповідальності винних.

Нагадаємо: встановивши факти звернення мешканців Луцька до лікувальних установ у зв’язку з негативним впливом на стан їхнього здоров'я повітря, забрудненого шкідливими речовинами, Луцька місцева прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом службової недбалості службових осіб органів місцевого самоврядування, виконавчої влади Луцька й Луцького району та органів державного нагляду (контролю) Волинської області, внаслідок якої було завдано такої шкоди.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ У СПЕЦТЕМІ: Сморід у Луцьку

Надрукувати
мітки:
коментарів
11 квітня 2024
27 березня 2024
18 березня 2024
25 січня 2024
16:10
27 грудня 2023
26 грудня 2023
15 грудня 2023
07 грудня 2023
06 грудня 2023